Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Gregor Krajnc soglasno potrjen za novega direktorja Zavoda TŠM Šmarje pri Jelšah: “Poznam probleme in izzive, ki sem jih pripravljen sprejeti”


Gregor Krajnc je bil na današnji seji Občinskega sveta Občine Šmarje pri Jelšah soglasno potrjen za novega direktorja Zavoda za turizem, šport in mladino Šmarje pri Jelšah (TŠM Šmarje).

Gregorja Krajnca je na mesto direktorja, potem ko se v maju izteka mandat dosedanji direktorici, soglasno predlagal Svet zavoda TŠM Šmarje. Novi direktor bo petletni mandat na čelu TŠM Šmarje nastopil 18. maja 2022. 

Potem, ko se dosedanji direktorici Zavoda za turizem, šport in mladino (TŠM) Šmarje pri Jelšah Meliti Bevc v naslednjih dneh izteka petletni mandat, je Svet zavoda TŠM Šmarje pri Jelšah v zadnjih mesecih izpeljal postopke izbire novega direktorja, za naslednje mandatno obdobje. Med štirimi kandidati, ki so izpolnjevali pogoje razpisa oz. poslali popolno vlogo, je izbirno komisijo najbolj prepričal Gregor Krajnc. Predlog so tako v potrditev poslali še šmarskemu občinskemu svetu, ki se je z izborom izbirne komisije strinjal in Gregorja Krajnca soglasno potrdil na mesto direktorja TŠM Šmarje pri Jelšah za naslednje petletno mandatno obdobje.

Z novim direktorjem TŠM Šmarje Gregorjem Krajncem, ki petletni mandat na čelu TŠM Šmarje nastopi že 18. maja, smo se pogovarjali takoj po potrditvi v šmarskem občinskem svetu. Zanimalo nas je, kakšni bodo njegovi prvi koraki na novem položaju, razkril pa nam je tudi delček svojih načrtov in pogledov na turizem, šport in mlade v Šmarju pri Jelšah.

Gregor Krajnc: “Poznam probleme in izzive, ki sem jih pripravljen sprejeti”

Zapuščate mesto direktorja uspešnega podjetja, pod katerim delujeta portala Celje.info in na območju Kozjanskega in Obsotelja vodilni spletni medij (naš) Kozjansko.info. Kaj so bili glavni razlogi, da ste se po več kot desetletju odločili za spremembo?

Kljub uspešnemu vodenju podjetja, del katerega je tudi spletni časopis Kozjansko.info, pride čas za nove izzive. S tem dajem priložnost tudi drugim, da se v obstoječem podjetju dokažejo in napredujejo v svoji karieri. Glavni razlog je bil v tem, da kot poznavalec lokalnih razmer menim, da lahko v Šmarju še veliko naredimo na vseh področjih delovanja zavoda. Poznam probleme in izzive, ki sem jih pripravljen sprejeti!

Kaj bodo vaši prvi koraki ob nastopu funkcije direktorja Zavoda TŠM Šmarje?

Najprej bom seveda pregledal poslovanje, se pogovoril z zaposlenimi ter uskladil plane aktivnosti za letošnje leto in strateške usmeritve za naprej. Kot prioritetno pa nameravam rešiti vprašanje Turistično informacijskega centra, ki v Šmarju trenutno deluje pod okriljem drugega zavoda, ki se ne ukvarja s turizmom, kar je svojevrsten unikum. Verjamem, da bomo hitro našli skupno rešitev v korist razvoja naše občine.

Prav tako menim, da je potrebno hitro postaviti določene temelje, ki bodo omogočala nadaljnji razvoj na vseh področjih. Kot osnovo vidim troje: vzpostavitev enotne spletne vstopne točke, skupna blagovna znamka, digitalizacija.

V zadnjih petih letih, odkar deluje zavod TŠM, se je v Šmarju pri Jelšah na področju turizma, športa in mladih, že naredilo nekatere korake. Verjetno je še veliko rezerv. Kje jih vidite največ?

Največ rezerv vidim v organizaciji kvalitetnih dogodkov, v dodajanju atraktivnih vsebin obstoječim turističnih produktov, v pripravi projektov za nove turistične atraktivnosti, ki bodo našo občino uvrstile na turistični zemljevid. Na področju športa je to tudi povezovanje na vseh področjih. Na področju mladih pa aktivacija mladih z vsebinami, ki jih zanimajo.

Kaj so vodilni turistični produkti, na katerih lahko Šmarje gradi in postane večji turistični igralec v Sloveniji?

Dvorec Jelšingrad, ki je sedaj v celoti v lastni občine, je definitivno destinacija, ki obeta zelo veliko. Tukaj je še edinstven Muzej baroka s kalvarijo in cerkvijo sv. Roka, Sladka Gora, Lemberg, Tinsko in številne druge zanimivosti širom občine. Kulinarična doživetja, kvalitetna ponudba vin, namestitve v neokrnjeni naravi, ki zagotavljajo mirno preživljanje dopusta in predvsem prijazni in gostoljubni ljudje, kamor se vsak gost rad vrača!

Ste pobudnik in organizator letos ponovno oživljenega in nadgrajenega Rokovega teka, ki združuje vse segmente, ki jih zastopa zavod (turizem, šport, mladi). Je na vidiku še več tovrstnih dogodkov?

Res je, več let je tlela ideja in letos smo jo uresničili. Združili prireditve Rokov tek in Tek po šmarskih bregih v atraktivno celodnevno prireditev Rokov tek po šmarskih bregih, ki bo v soboto, 18. junija 2022, v Šmarju pri Jelšah, s trasami po raznoliki pokrajini kozjanskih gričev. Na tem mestu želim k udeležbi povabiti vse željne druženja, zabava, teka in kolesarjenja. Več informacije najdete na www.rokovtek.si. Seveda pa je želja, da še več organizatorjev vidi priložnost v raznovrstnih dogodkih in prireditvah, naš zavod pa bo moral poskrbeti za ustrezno podporo in pomoč pri organizaciji.

Kaj želite, kot velik športni navdušenec, doseči na področju šmarskega športa?

Še večjo športno rekreativno aktivnost pri prebivalcih vseh starosti. Pa tudi obuditev kakšnega rekreativnega tekmovanja, druženja športnikov in predvsem podporo vsem društvom in klubom, ki s svojimi vsebinami bogatijo športno rekreativno dogajanje v občini.

Izkušnje ste si, preden ste stopili na podjetniško pot, pridobivali tudi kot študent v tujini, nekaj let pa ste delali tudi v svetovnem IT gigantu Microsoftu. Verjetno nameravate te izkušnje izkoristiti tudi pri uresničevanje ciljev oz. vam bodo te izkušnje pri tem zelo pomagale?

Res je. Kot Erasmus študent sem bil v Varšavi, takoj za tem pa sem skoraj tri leta sodeloval z Microsoftom na treh različnih projektih. Zelo rad tudi potujem in menim, da vsaka mednarodna izkušnja bogati človeka. Pa ne le te izkušnje. Vsaka izkušnja, ki jo oseba doživi, lahko v neki drugi situaciji koristi tako ali drugače.

Gregorju Krajncu tudi v uredništvu Kozjansko.info iskreno čestitamo in mu želimo, da bi na svoji novi karierni poti dosegel vse zastavljene cilje. Verjamemo, da mu jih bo uspelo celo preseči.

B.S.