Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Minister Cigler Kralj v Rogatcu podpisal namero za izgradnjo doma za starejše (foto)


Minister za delo, družino in socialne zadeve Janez Cigler Kralj je danes obiskal občino Rogatec. Glavni namen obiska je bila seznanitev tamkajšnje javnosti o nameri izgradnje dislocirane enote Doma upokojencev Šmarje – Rogatec, ki je bil v Načrt razvojnih programov Občine Rogatec za obdobje 2020 – 2023, uvrščen oktobra lani, decembra pa je bilo pridobljeno tudi gradbeno dovoljenje.

Kot je minister Janez Cigler Kralj ob obisku med drugim povedal, je bil Dom starejših občanov Šmarje pri Jelšah v prvem valu epidemije eden tistih, ki je imel najtežjo zgodbo. Kljub nadčloveškemu trudu vseh zaposlenih pa je tam epidemija vseeno zahtevala svoj davek. Dejal je, da je Dom upokojencev Šmarje pri Jelšah treba razbremeniti.

Delno se bo to zgodilo tudi z novo enoto DSO Šmarje pri Jelšah v Rogatcu, za katero so danes z županom občine Rogatec Martinom Mikoličem, ter direktorico doma Šmarje pri Jelšah, Gordano Drimel, podpisali namero za izgradnjo. Gradnja dislocirane enote DSO Šmarje – Rogatec se bo pričela že v tem letu, z njo pa bo lokalno okolje pridobilo okoli 35 sodobnih mest za namestitev starejših. “Vzpostavitev nove enote na prvo mesto postavlja kakovostno bivanje, normalizacijo življenja in skrb za odnose. Prav tako bodo organizirani tudi pomoč na domu, dnevno varstvo, nočno varstvo na domu ter možnost kratkotrajne namestitve v domu. To bo dom pete generacije in je ena prvih enot s katerim smo podpisali sporazum o gradnji,” je poudaril.

Izpostavil je še, da sta si vlada in ministrstvo, kot eno ključnih prioritet postavila celostno skrb za starejše. “Ta prioriteta pa ne bi imela nobenega pomena, če ne bi z ekipo zagotovili tudi podlago v finančnih sredstvih za te investicije. Veliko smo jih že zagnali v preteklem letu. 21 milijonov smo npr. namenili za začasne namestitve in dnevne centre. V integralnem proračunu smo zagotovili 15 milijonov v letošnjem letu in še 15 milijonov v prihodnjem letu za gradnjo namestitev za starejše,” je povedal Cigler Kralj.

Minister obiskal tudi Občino in CSD Šmarje pri Jelšah

Minister za delo, družino in socialne zadeve Janez Cigler Kralj se je v sklopu delovnega obiska srečal tudi z županom Šmarja pri Jelšah Matijo Čakšem. V kratkem in sproščenem pogovoru je župan ministru podrobneje predstavil projekt oskrbovanih stanovanj katerih začetek gradnje je predviden poleti. O tem projektu smo pisali tukaj.

Minister je obiskal tudi nove prostore Centra za socialno delo enota Šmarje pri Jelšah. Pomočnica direktorice Lidija Herman je ob tem izrazila posebno zadovoljstvo, saj je bil obisk ministra prvi po 12 letih. Minister si je ogledal prostore, predstavljeno pa mu je bilo tudi delo, ki ga na CSD Šmarje pri Jelšah opravlja 21 zaposlenih.

foto: twitter/FB