Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Podjetje Pišek – Vitli Krpan srebrna Slovenska gazela 2021 (video)


Dnevnikov projekt spodbujanja rasti slovenskega podjetništva Gazela letos praznuje 20. obletnico.

Na jubilejni zaključni slavnostni razglasitvi nagrad Slovenska gazela 2021, ki jo od leta 2001 časopis Dnevnik podeljuje najhitreje rastočim podjetjem v Sloveniji, je srebrno gazelo prejelo podjetje Pišek – Vitli Krpan. 20. zlata Slovenska gazela je postala gazela osrednjeslovenske regije, podjetje EKWB d.o.o.. Bronasta gazela je postalo podjetje Marmor Hotavlje.

Šmarsko podjetje, ki velja za eno najmočnejših podjetij v regiji, je bila septembra razglašena za Savinjsko-zasavsko gazelo 2021, s čimer se je uvrstilo med šest finalistov za izbor Slovenska gazela 2021.

Nagrado je prevzel ustanovitelj in lastnik Krpana Franc Pišek

Danes so na slavnostni prireditvi razglasili jubilejno 20. Slovensko gazelo. Za naziv Slovenska gazela 2021 je bilo nominiranih šest finalistov, letošnjih regijskih gazel, in sicer gazela savinjsko-zasavske regije Pišek – Vitli Krpan; gazela osrednjeslovenske regije EKWB; gazela podravsko-pomurske regije MG Rohr; gazela dolenjsko-posavske regije REM; gazela gorenjske regije Marmor Hotavlje; gazela primorsko-notranjske regije Ensol 360.

Zlata Slovenska gazela 2021 je postalo visokotehnološko podjetje EKWB s sedežem v Komendi, ki je že več kot deset let številka ena na svetu za razvoj in proizvodnjo izdelkov za vodno hlajenje računalnikov po meri.

Srebrna Slovenska gazela 2021 je postalo šmarsko podjetje Pišek – Vitli Krpan, ki je tako kot številna podjetja, ki izdelujejo kmetijske in gozdarske stroje, v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja zraslo iz skromne očetove kovaške delavnice, ki je merila le nekaj kvadratnih metrov. Danes s svojim paradnim izdelkom, gozdarskim vitlom, ki ga izdelujejo v sodobnih tovarniških halah, obvladuje evropski trg. Podjetje Pišek – Vitli Krpan je vodilni proizvajalec gozdarskih vitlov na svetu. Prodajni asortima obsega širok spekter gozdarske mehanizacije, ki je namenjena profesionalni kot tudi domači uporabi. Vsako leto tržišču ponudijo nove stroje in inovacije, ki podjetju omogočajo, da v branži gozdarske mehanizacije sledijo trendom in jih nemalokrat tudi narekujejo. Z vstopom v 45. leto delovanja KRPAN doživlja ekonomsko, razvojno in vsebinsko transformacijo. “Še vedno bomo odlično sodelovali z lokalno skupnostjo in soustvarjali življenje v Šmarju pri Jelšah. Tu smo doma in tu se dobro počutimo,” so ob prejemu nagrade zapisali v podjetju.

Zavedam se, da brez dobrih sodelavcev ne bi bili tako uspešni. Jaz ne hodim delat v podjetje KRPAN. Vsak dan pridem v družino KRPAN.Franc Pišek, ustanovitelj in lastnik podjetja PIŠEK-Vitli KRPAN

Bronasta Slovenska gazela 2021 pa je postalo podjetje MarmorHotavlje, ki se je z bogato tradicijo, pravo vizijo in trdim delom razvila v vodilno podjetje za obdelavo kamna na svetu. Družinsko podjetje s kamnom opremlja megajahte in druge objekte ter izdeluje unikatno pohištvo in ekskluzivne izdelke.

Utemeljitev komisije ob podelitvi regijske gazele podjetju Pišek – Vitli Krpan

Podjetje Pišek – Vitli Krpan s svojimi rezultati dokazuje, da se trajnostni pristop na vseh področjih delovanja obrestuje na dolgi rok. Začeli so s proizvodnjo gozdarskih prikolic, danes pa so z največjim tržnim deležem evropski voditelj v razvoju in proizvodnji gozdarskih vitlov. Letno ustvarjajo 34,4 milijona evrov prihodkov; dodana vrednost z 58.706 EUR na zaposlenega presega tako slovensko kot povprečje v dejavnosti. Registriranih imajo 26 patentov, proizvodnja je robotizirana s 34 roboti, do leta 2022 jih bodo imeli 38.

V podjetju veliko resursov posvečajo raziskavam in razvoju z namenom, da končnim uporabnikom omogočijo čim bolj enostavno, varno in učinkovito delo z našimi stroji. Številne inovacije jim omogočajo, da ostajajo konkurenčni na zahtevnem in progresivnem trgu gozdarske mehanizacije. Preteklih nekaj let in tudi letošnje je bilo v podjetju izjemno plodnih. Na področju intelektualne lastnine imajo podeljene mednarodne patente, registrirane modele in znamke. Skozi celotno obdobje so ostali zavezani kakovosti, ki bo njihovo vodilo tudi v prihodnosti in naslednje leto, ko ponosno stopajo v 45. leto delovanja podjetja.

Družinsko podjetje zaposluje preko 200 sodelavcev, od tega jih je 12 v razvojnem oddelku. V petih letih so ustvarili preko 100 novih delovnih mest. Delovno vzdušje poganja podjetnikov moto: vedno se da zadevo narediti še boljše.

Tako kot dodana vrednost tudi plače v Pišek – Vitli Krpan presegajo povprečje v dejavnosti. Vlaganje v kadre, v znanje in podjetnost, se ne odraža le v njihovi strokovnosti temveč tudi pripadnosti. V podjetju razumejo vitalni pomen marketinga in razvoja prepoznavne blagovne znamke. Ambicija biti najmočnejši proizvajalec vitlov na svetu je vtkana tudi v Krpanov slogan: zanesljivo močnejši.

V okolju so prepoznani kot družbeno odgovorno podjetje. Na potrebe se odzovejo širokosrčno, po načelu: »Če se da, zakaj ne bi.«

Slavnostno prireditev si lahko ogledate spodaj: