Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na čelo Finančnega urada Celje tik pred volitvami sedla Šmarčanka


Tik pred volitvami so se na nekaterih finančnih uradih po državi zgodile spremembe v samem vrhu. Finančna uprava RS je namreč, kot so zapisali, “v skladu s spremembo Zakona o finančni upravi imenovala direktorje finančnih uradov za dobo petih let po izbirnem postopku na podlagi internega natečaja.”

V paketu nekaterih menjav direktorjev (večini dosedanjih direktorjev je bil mandat podaljšan), je prišlo do sprememb tudi na Finančnem uradu Celje, na čelo katerega je sedla Šmarčanka Irena Nunčič.

Spremenjen Zakon o finančni upravi, ki je bil podlaga za nova imenovanja, je odhajajoča vlada potrdila 11. marca letos.

Irena Nunčič, ki se je nedavno neuspešno potegovala za direktorsko mesto Splošne bolnišnice Celje, ki ga je zasedel Šmarčan Aleksander Svetelšek, o čemer smo pisali tukaj, je naposled vendarle prišla do direktorskega mesta. Bila je namreč imenovana za direktorico Finančnega urada Celje. Tega prevzema za mandatno obdobje petih let, funkcijo pa bo nastopila 1. 9. 2022. Nunčičeva je bila na to mesto imenovana namesto dosedanje direktorice Zvezdane Geržina.

Nunčičeva je pred tem že, kot v.d. direktorica, vodila FURS, za tem pa kandidirala še za redni mandat, a kandidaturo med postopkom umaknila, o čemer smo pisali tukaj. Na čelo FURS-a je nato prišel Ivan Simič, ki je Nunčičevo sedaj tudi imenoval na čelo celjskega FURS-a.