Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Irena Nunčič umaknila kandidaturo za direktorico FURS-a


Šmarčanka Irena Nunčič, ki je Finančno upravo Republike Slovenije kot vršilka dolžnosti vodila od septembra 2020, je umaknila kandidaturo za položaj generalne direktorice FURS-a.

Nunčičeva je septembra vodenje FURS-a prevzela od Petra Jenka, ki ga je vlada razrešila predčasno, po devetih mesecih opravljanja funkcije. Pred tem je bila Nunčičeva državna sekretarka na ministrstvu za finance.

Irena Nunčič, ki je septembra prevzela vodenje FURS-a kot vršilka dolžnosti generalnega direktorja, je bila edina kandidatka, ki je do konca januarja oddala kandidaturo na razpis za generalnega direktorja finančne uprave. Po prejeti kandidaturi je sledilo preverjanje izpolnjevanja pogojev, naslednji korak pa naj bi bil razgovor, na katerem bi posebna natečajna komisija preverila primernost kandidatke na podlagi sprejetih standardov strokovne usposobljenosti. Še pred preverjanjem je Nunčičeva od kandidature odstopila. Na FURS-u odstopa kandidatke in postopka izbire generalnega direktorja niso komentirali.

Da je bil razpis za generalnega direktorja finančne uprave neuspešen so potrdili tudi na ministrstvu za javno upravo. O tem bodo obvestili ministra za finance Andreja Širclja, ki bo predlagal ponovitev razpisa.