Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Novi direktor SB Celje je Šmarčan Aleksander Svetelšek


Člani Sveta zavoda Splošne bolnišnice Celje so na ponedeljkovi 5. redni seji obravnavali vloge, ki so prispele na razpis za prosto delovno mesto direktorja Splošne bolnišnice Celje.

Na razpis so prispele vloge treh kandidatov in sicer Irene Nunčič, Gregorja Pajića in Aleksandra Svetelška, o čemer smo poročali tukaj. Aleksandra Svetelška je podprlo pet od osmih prisotnih svetnikov.

Potem, ko so kandidati na seji predstavili svoj program in odgovorili na vprašanja članov sveta zavoda, so ti glasovali o imenovanju. Z večino glasov so za direktorja imenovali Aleksandra Svetelška. Štiriletni mandat na funkciji direktorja Splošne bolnišnice Celje bo Aleksander Svetelšek nastopil potem, ko bo k njegovemu imenovanju dala soglasje še Vlada RS, so sporočili iz SB Celje.

Predsednik Sveta zavoda Matevž Jug je po koncu glasovanja izrazil zadovoljstvo, da bo bolnišnica v kratkem poleg strokovnega dobila tudi poslovno vodstvo s polnimi pooblastili. Pred Splošno bolnišnico Celje je namreč veliko izzivov, za katere bo treba pripraviti ustrezne ukrepe.

Med svetniki je bil že pred sejo najbolj kritičen Samo Fakin, predstavnik ZZZS, saj po njegovem nobeden izmed prijavljenih kandidatov ni primeren za vodenje tretje največje bolnišnice v Sloveniji. Po mnenju Fakina namreč ni pomembna le finančna sanacija celjske bolnišnice, ki je leto 2021 končala s 3,9 mio evrov izgube, temveč tudi urejanje notranje organizacije bolnišnice ter usklajevanje z več sto zdravniki. Svetelšek je sicer kot prioriteto postavil finančno sanacijo bolnišnice.