Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

S četrtim turnirjem zaključena 14. sezona Veteranske lige v košarki Kemoplast Kozjansko


S tekmami četrtega turnirja se je zaključila štirinajsta sezona Veteranske lige v košarki Kemoplast Kozjansko v organizaciji Športne zveze Kozje. Ker so se v letošnjo sezono prijavile le tri ekipe, so organizatorji spremenili sistem tekmovanja tako, da so se vse tri ekipe vsakih štirinajst dni pomerile vsaka z vsako v skrajšanih tekmah dvakrat po 12 minut.

V petek ,18. marca, je bil na sporedu še četrti – zadnji takšen turnir. V prvi tekmi je ekipa Ceštromar premagala do zadnjega turnirja vodilno ekipo Dren Lesično in prišla do sploh prve zmage v ligi. Ekipa Ceštromar se je tudi v drugi tekmi dobro upirala nasprotnikom, ekipi ŠD Kozje, ki pa je v drugem polčasu le nekoliko pobegnila in zabeležila novo zmago. Zadnja tekma med ekipama ŠD Kozje in Dren Lesično je neposredno odločala o naslovu prvaka. Ekipa iz Lesičnega je zmagala na prvih dveh medsebojnih tekmah, ekipa iz Kozjega pa na tretji in se bi z zmago na zadnji zavihtela na vrh lestvice. V prvem polčasu so Kozjani hitro povedli, vendar so jih igralci Drena s serijo trojk ulovili.

Končna lestvica

V drugem polčasu je sledil nov nalet ekipe ŠD Kozje, ki druge prednosti ni več zapravila in zanesljivo zmagala ter se po dvanajstih letih veselila svojega drugega naslova prvaka. Najboljši strelec lige je v letošnji sezoni prvič postal Boštjan Zorko iz ekipe Ceštromar, ki je na tekmo povprečno dosegal dobrih 17 točk. Liga je prvič potekala v Večnamenskem centru Kozje, kjer so bili pogoji za vse nastopajoče res odlični.

Pred kratkim sta se sicer prav tako zaključili Zimska veteranska liga malega nogometa Kozjansko ter Liga namiznega tenisa Senčniki Border Kozjansko, kmalu pa se bo končala še Liga namiznega tenisa Senčniki Border Kozjansko.

1. mesto – ŠD Kozje
2. mesto – Dren Lesično
3. mesto – Ceštromar team
Kapetani ekip ter najboljši strelec

R.G.