Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Spomladanska čistilna akcija »Čisto Šmarje 2022« prestavljena

Naknadno obvestilo Občine Šmarje pri Jelšah: Zaradi napovedanega dežja bomo spomladansko čistilno akcijo “Čisto Šmarje 2022” izvedli v soboto, 9. aprila. IZJEMA je le območje krajevne skupnosti ZIBIKA, kjer bodo čistilno akcijo izvedli v soboto, 2. aprila, kot je bilo prvotno napovedano. Zbirno mesto je pri gasilskem domu v Zibiki ob 9. uri.


Skrb za urejeno in čisto okolje je naša skupna in stalna skrb. Vabljeni, da se udeležite spomladanske čistilne akcije »Čisto Šmarje 2022«, ki bo potekala v soboto, 2. aprila 2022, od 9. do 12. ure.

Skupaj očistimo nepravilno odložene odpadke, uredimo bivalno in delovno okolje. V organizacijo in izvedbo spomladanske čistilne akcije se bodo letos ponovno vključili: krajevne skupnosti, javni zavodi, ustanove, društva, klubi, prostovoljci.

Čistilna akcija ni namenjena zbiranju kosovnih odpadkov, čiščenju črnih odlagališč in podobno, ampak so naša prizadevanja usmerjena v urejanje bivalnega in delovnega okolja, pobiranje odpadkov v naravnem okolju, ob cestah, vodotokih, sprehajalnih poteh, kolesarski stezi, okoli športno-rekreacijskih objektov …

Kdo lahko sodeluje?

Sodelujete lahko tako, da:

→ v soboto, 2. aprila 2022, pridete na katero od zbirnih mest po občini;

→ čistilno akcijo na določenem območju organizirate sami (sestavite ekipo prostovoljcev, poberete odpadke v ulici, naselju, ob cesti, vodotoku …);

→ nudite prevoz zbranih odpadkov do zbirnega centra v Šmarju pri Jelšah.

Zbirna mesta prostovoljcev, udeležencev bodo pri vaških, gasilskih in kulturnih domovih ter na ustaljenih mestih. Točen seznam bo po 5. marcu 2022 objavljen na spletni strani občine www.smarje.si in v Šmarskih novicah, ki izidejo 31. marca 2022.

Vodje zbirnih mest vam bodo na zbirnem mestu dali vsa navodila in vas razporedili po skupinah, ki se bodo odpravile na posamezne lokacije čiščenja. Razdelili bodo zaščitne rokavice in vrečke, ki jih bo zagotovila Občina Šmarje pri Jelšah. Za vse udeležence čistilne akcije bomo zagotovili tudi toplo malico.

Primerno obuti in oblečeni poskrbite za svojo varnost

Na čistilno akcijo pridite primerno obuti in oblečeni. Priporočljivo je, da s seboj prinesete priročno orodje. Udeležba na akciji je na lastno odgovornost. Organizatorji ne prevzemajo odgovornosti za morebitne poškodbe in nesreče pri akciji. Pred začetkom čiščenja pri vodji zbirnega mesta pridobite ustrezna navodila za ločevanje odpadkov.

Vabljeni, da se nam pridružite v čim večjem številu in podprete naša prizadevanja za čisto in urejeno območje občine.

naročnik objave: Občina Šmarje pri Jelšah