Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kandidata za direktorja ZD Šmarje potrdili občinski sveti vseh šestih občin ustanoviteljic. Novi direktor je postal Anton Zidar


Kandidat za direktorja Zdravstvenega doma Šmarje, je po decembrski potrditvi s strani Sveta JZ Zdravstveni dom Šmarjeje, dobil še soglasje vseh šestih občinskih svetov občin ustanoviteljic.

ZD Šmarje pri Jelšah je tako po aprilu vendarle dobil direktorja s polnim mandatom. To je postal mag. Anton Zidar, ki bo nasledil mag. Jasno Žerak. V vmesnem času je šmarski zdravstveni dom kot vršila dolžnosti vodila mag. Natalija Klun.

Na torkovih popoldanski oz. večerni seji sta namreč soglasje k imenovanju kandidata podala še preostala dva občinska sveta Občin Rogaška Slatina in Kozje. Kandidata so pred tem že potrdili občinski sveti Občin Šmarje pri Jelšah, Bistrica ob Sotli, Podčetrtek in Rogatec. V večini občin je bil mag. Anton Zidar potrjen soglasno.

Kot je znano, je devetčlanski Svet zavoda JZ Šmarje pri Jelšah na decembrski seji v peto vendarle potrdil kandidata za direktorja. S šestimi glasovi za, enim vzdržanim in enim proti, so potrdil edinega na peti razpis prijavljenega kandidata mag. Antona Zidarja iz Šmarje pri Jelšah. Za dokončno potrditev pa so bila nato potrebna še soglasja občinskih svetov šestih občin ustanoviteljic zavoda, in sicer Občin Šmarje pri Jelšah, Bistrica ob Sotli, Kozje, Podčetrtek, Rogatec in Rogaška Slatina. Te so naposled dale soglasje in ZD Šmarje je po aprilu vendarle dobil novega direktorja. Brez prejšnje direktorice je ZD Šmarje ostal ravno zaradi zapletov na aprilski seji občinskega sveta Občine Rogaška Slatina, po kateri je nepreklicno odstopila takrat za ponovni mandat edina prijavljena in aktualna direktorica mag. Jasna Žerak. Slatinski občinski svet ji namreč ni želel podaljšati mandata oz. so nekateri svetniki predlagali, da se Žerakovo imenuje kot vršilko dolžnosti, česar pa si Žerakova ni dovolila in je nepreklicno odstopila. O tem smo pisali tukaj.

Novi direktor mag. Anton Zidar ima izkušnje predvsem s področja managementa in bančništva, ukvarjal pa se je tudi s sanacijo podjetij pred stečajem in jih tudi veliko rešil. Kot je ob potrditvi s strani sveta zavoda ob decembrski potrditvi povedala predsednica sveta Rosvita Svenšek, gre za človeka z veliko izkušnjami, ki zna poslušati in sklepati kompromise. Med cilji, ki si jih je za vodenje ZD Šmarje zadal Zidar, so med drugim izboljšanje izkušnje pacientov, predvsem v povezavi z dostopnostjo in komunikacijo z zdravstvenim osebjem ter vlaganje v izobraževanje in zadovoljstvo zaposlenih. Ena izmed prioritet je tudi reševanje kadrovske stiske.

B.S.