Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V peto ZD Šmarje vendarle do novega direktorja. Bo ta prestal glasovanje občinskih svetov?


Po štirih  neuspešnih razpisih za mesto direktorja ZD Šmarje, je v petem poskusu ZD Šmarje pri Jelšah vendarle dobil novega direktorja. Na včerajšnji seji so namreč svetniki Zavoda ZD Šmarje potrdili novega direktorja. ZD Šmarje je tako po osmih mesecih dobil novo vodstvo.

ZD Šmarje pri Jelšah je po štirih neuspelih razpisih vendarle dobil novega direktorja. Svet zavoda ZD Šmarje pri Jelšah, ki ga sestavlja devet članov, je s šestimi glasovi za, enim vzdržanim in enim proti, potrdil edinega na peti razpis prijavljenega kandidata mag. Antona Zidarja iz Šmarje pri Jelšah, ki ima sicer izkušnje predvsem s področja managementa in bančništva, ukvarjal pa se je tudi s sanacijo podjetij pred stečajem in jih tudi veliko rešil, je o kandidatu za Štajerski val med drugim povedala predsednica sveta zavoda Rosvita Svenšek. Dodala je, da gre za človeka z veliko izkušnjami, ki zna poslušati in sklepati kompromise. Zidar je sicer kandidiral že na drugem razpisu.

Potrjenega kandidata morajo sedaj, kot ustanovitelji zavoda, potrditi še občinski sveti občin Šmarje pri Jelšah, Bistrica ob Sotli, Kozje, Podčetrtek, Rogatec in Rogaška Slatina. Kot je znano, je po aprilski seji občinskega sveta Občine Rogaška Slatina nepreklicno odstopila na prvem razpisu edina prijavljena kandidatka in dosedanja direktorica ZD Šmarje Jasna Žerak, saj ji slatinski svetniki niso želeli podaljšati mandat oz. so predlagali, da se jo imenuje kot vršilko dolžnosti, česar pa si Žerakova ni dovolila in je nepreklicno odstopila. O tem smo pisali tukaj.