Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Po drugem šahovskem turnirju On-line Kozjansko 21/22 na vrhu lestvice skupnega seštevka ni spremembe


Po prvem On-line turnirju v šahu Kozjansko 21-22 se je pred kratkim odvil že drugi, ki je bil na sporedu v sredo 1. decembra na portalu chess.com. Udeležilo se ga je deset šahistov, kar je nekoliko manj kot običajno. Zaradi tega je portal tudi zmanjšal število krogov z običajnih sedem na le pet.

Po petih partijah v tempu pospešenega šaha je zmagovalec turnirja postal Anže Daničič iz Šahovskega kluba Triglav Krško z osvojenimi štirimi točkami. Enako število točk in nekoliko slabši drugi kriterij je imela drugouvrščena Anja Beber iz Šahovskega kluba Postojna. Tretje mesto je s tremi in pol točkami osvojil Bor Gradišek iz Celjskega šahovskega kluba.

Zmagovalec Anže Daničič je bil najboljši tudi v starostni kategoriji do 12 let, drugo mesto je osvojila Anja Beber, tretji pa je bil še en član ŠK Triglav Krško Alen Keber. Bor Gradišek je bil ponovno najboljši v starostni kategoriji do 15 let, v kateri je drugo mesto osvojil Jaka Štorman iz ŠK Braslovče, tretji pa je bil Nik Radišek iz Celjskega ŠK. V skupnem seštevku je po dveh turnirjih ostala v vodstvu Anja Beber, prav tako na drugem mestu ostaja Bor Gradišek, na tretje mesto pa se je prebil tokratni zmagovalec Anže Daničič.

Končna lestvica na turnirju

R.G.