Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Odvil se je prvi On-line turnir v šahu Kozjansko 21-22


Zaradi slabe epidemiološke situacije je ponovno oteženo izvajanje šahovskih tekmovanj v živo, zato je Športna zveza Kozje razpisala že četrto serijo On-line turnirjev Kozjansko, tokrat z oznako 21-22. Serija bo ponovno sestavljena iz desetih turnirjev, ki bodo potekali vsako drugo sredo med 17. novembrom 2021 in 30. marcem 2022, ob 18. uri, na portalu chess.com. Prvega turnirja, v sredo 17. novembra, se je udeležilo 15 šahistov, ki so odigrali sedem krogov v tempu pospešenega šaha.

Zmagovalka prvega turnirja je postala lanska skupna zmagovalka Anja Beber iz Šahovskega kluba Postojna. Zbrala je šest in pol točke. Pol točke manj je dosegel drugo uvrščeni Bor Gradišek, član Celjskega šahovskega kluba iz Kozjega, tretje mesto pa je z osvojenimi 5,5 točkami osvojil Mojmir Cilenšek iz Petrovč.

Zmagovalka Anja Beber je bila najboljša tudi v starostni kategoriji do 12 let, drugo mesto je v tej kategoriji osvojil Alen Keber iz ŠK Triglav Krško, tretje pa Inti Maček, članica ŠK Komenda. Skupno drugo uvrščeni Bor Gradišek je bil najboljši še v starostni kategoriji do 15 let, v kateri je drugo mesto osvojil četrto uvrščeni Nik Radišek, prav tako član Celjskega ŠK, tretji pa je bil Luka Rečnik iz ŠD Slovenske Konjice. Glede na to, da gre za prvi turnir v seriji desetih, je seveda vrstni red skupnega seštevka enak vrstnemu redu prvega turnirja.

Foto: Pixabay

R.G.