Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na mednarodnem tekmovanju »Slovenija Ljubljana Open 2021« slavili mnogi člani lokalnih karate klubov


V soboto, 20.11.2021, se je odvijalo že tradicionalno mednarodno karate tekmovanje »Slovenija Ljubljana Open 2021«, katerega se je letos udeležilo 71 klubov iz Avstrije, Bosne in Hercegovine, Madžarske, Italije, Latvije, Slovaške, Ukrajine in Slovenije. Visoke uvrstitve je doseglo tudi veliko tekmovalcev iz lokalnih karate klubov. O dosežkih članov Karate kluba Kozjansko in Obsotelje smo pisali že tukaj.

Zelo uspešen tudi Šmarčan Tadej Mavsar iz KK Seki Slovenske Konjice

Mladi šmarski karateist, član Karate klub Seki Slovenske Konjice, niza uspehe za uspehom v domači in mednarodni konkurenci karate tekmovanj. V letošnji kratki sezoni, ki se je zaradi epidemije pričela šele v juniju, ima tako že naslednje domače lovorike v karate katah: ekipni državni prvak, posamični državni prvak in skupni pokalni zmagovalec Karate zveze Slovenije za leto 2021, dosegel pa je tudi zmage na raznih mednarodnih karate turnirjih.

V soboto je Tadej v katah tekmoval v absolutni kategoriji starosti 8-9 let, dodatno pa še v obeh kategorijah (absolutna, kyu) starosti 10-11 let. V vseh kategorijah je osvojil 1. mesto ter premagal nosilce treh zlatih in treh bronastih medalj na Balkanskem prvenstvu 15.10.2021 v Poreču. Po opravljenih nastopih v katah (4 šolske in 3 mojstrske kate) in podelitvah medalj, si je nadel borbaško opremo ter v kategoriji ‘kumite malčki -30 kg’ nanizal 2 zmagi, v finalu pa klonil 0-1 z aktualnim državnim prvakom. Z osvojenimi 3 zlatimi in 1 srebrno medaljo je bil Tadej najuspešnejši tekmovalec tekme.

Slavil tudi rogaški Karate klub Budisho

Tekmovalna ekipa KK Budisho, katero so sestavljali Dženan Avdibašić, Vinko Juraja, Alja in Aleks Tramšek, Tilen Štern, Jakob Žumer in Timotej Jordan, je s svojimi suverenimi nastopi tudi tokrat dokazala in domov prinesla kar 5 medalj. Karate klub Bushido se je tako okitil s eno zlato, tremi srebrnimi in eno bronasto medaljo. Dženan, Tilen, Jakob in Timotej so izborili finalne boje. Kot zmagovalec finalnega dvoboja je Timotej Jordan slavil proti slovaškemu predstavniku in si priboril zlato medaljo.

Ostalim trem je zlato odličje za las ušlo. Dženanu je v finalnem dvoboju v katah zmanjkal en dvig sodniške zastavice za zmago. Tilen je v finalu borb klonil s ukrajinskim tekmovalcem, prav tako je ukrajinskemu predstavniku uspelo s tesnim rezultatom premagati Jakoba v absolutni kadetski kategoriji borb. Vinko je svoje stopničke moral potrditi v repasažnih dvobojih za tretje mesto in bronasto medaljo v kategoriji kata dečki, kar mu je tudi uspelo. Žal, se tekmovanje tokrat ni dobro izteklo za Aljo in Aleksa Tramšek. Oba sta morala priznati poraz v prvi borbi.