Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

ZD Šmarje tudi v četrto ni dobil novega direktorja. Razpis bo ponovljen še petič


Po treh neuspešnih razpisih za mesto direktorja ZD Šmarje, je bil neuspešen še četrti. ZD Šmarje tako še naprej čaka na novo vodstvo, potem ko je po aprilski seji občinskega sveta Občine Rogaška Slatina nepreklicno odstopila Jasna Žerak. Razpis bo ponovljen še petič.

Na četrti razpis za novega direktorja ZD Šmarje pri Jelšah sta tokrat prispeli dve kandidaturi. Na seji sta obe prijavljeni kandidatki predstavili svoj program, vendar pri glasovanju nobena od njiju ni prejela zadostnega števila glasov. Predsednica sveta zavoda Rosvita Svenšek je zato napovedala odprtje še petega razpisa. Na prejšnji razpis je prispela ena kandidatura, vendar tudi takrat prijavljeni kandidat ni zadovoljil svetnikov, o čemer smo pisali tukaj.

Če bo kdo izmed prijavljenih kandidatov na peti razpis vendarle s strani svetnikov zavoda dobil zadostno število glasov za izvolitev v mandat, bodo odločitev morali potrditi občinski sveti šestih občin, katerih zdravstveni domovi in postaje so pod okriljem šmarskega.

Kot je znano je prejšnja direktorica mag. Jasna Žerak konec aprila nepreklicno odstopila po seji občinskega sveta Občine Rogaška Slatina. Razlog za takšno odločitev Slatinčanke na čelu ZD Šmarje je bil predlog slatinske Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, da občinski svet ne izda pozitivnega mnenja k njenemu imenovanju za direktorico ZD Šmarje za nov mandat. Komisija je predlagala, da se ji namesto tega podeli mandat vršilke dolžnosti za čas, dokler se ne razrešijo vprašanja glede javne zobozdravstvene službe ter izvajanja nadstandardne dežurne službe v Rogaški Slatini, kar pa Žerakova ni dovolila. O tem smo pisali tukaj.