Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

ZD Šmarje še naprej brez primernega kandidata za direktorja


Včeraj je potekala seja Sveta JZ Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah na kateri so svetniki med drugim razpravljali tudi o edinem prijavljenem kandidatu za vodenje zavoda. Svetniki edinega prijavljenega kandidata niso podprli, zato bo razpis ponovljen, zdravstveni dom pa bo še naprej vodila v. d. direktorice Natalija Kljun.

Kot je znano je prejšnja direktorica mag. Jasna Žerak konec aprila nepreklicno odstopila po seji občinskega sveta Občine Rogaška Slatina. Razlog za takšno odločitev Slatinčanke na čelu ZD Šmarje je bil predlog slatinske Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, da občinski svet ne izda pozitivnega mnenja k njenemu imenovanju za direktorico ZD Šmarje za nov mandat. Komisija je predlagala, da se ji namesto tega podeli mandat vršilke dolžnosti za čas, dokler se ne razrešijo vprašanja glede javne zobozdravstvene službe ter izvajanja nadstandardne dežurne službe v Rogaški Slatini, kar pa Žerakova ni dovolila. O tem smo pisali tukaj.

Po njenem odstopu je vršilka dolžnosti direktorice postala Natalija Kljun, zavod pa je z razpisi začel iskati novega kandidata za ta položaj. Doslej so objavili dva razpisa, oba pa sta bila neuspešna. Prvega so ponoviti, ker vsi prijavljeni kandidati niso predložili popolne dokumentacije.