Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Moja dežela lepa in gostoljubna 2021: Rogaški Slatini zmaga med zdraviliškimi kraji, Podčetrtek do dveh priznanj


»Ne pravijo zastonj, da je zmaga v posamezni kategoriji tekmovanja Moja dežela – lepa in gostoljubna, vredna prav toliko kot Michelinove zvezdice za gostince.« – predsednik Turistične zveze Slovenije Pavle Hevka

Z včerajšnjo slavnostno prireditvijo Dnevi slovenskega turizma v Postojni se je zaključil letošnji 30. natečaj Moja dežela – lepa in gostoljubna 2021, ki ga izvaja Turistična zveza Slovenije (TZS).

Akcija poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika republike Slovenije Boruta Pahorja.

Tudi letos sta se med najboljše uvrstili destinaciji Rogaška Slatina in Podčetrtek. Rogaška Slatina je bila absolutna zmagovalka – seštevek glasov ljudstva in ocen strokovne komisije – v kategoriji najlepši in najgostoljubnejši zdraviliški kraj, medtem ko je bil Podčetrtek, ki je sicer zasedal prvo mesto po glasovanju ljudstva, v isti kategoriji drugi. V Podčetrtek je šla tudi druga nagrada za najlepši in najgostoljubnejši bencinski servis.

Potem, ko sta v kategoriji za najlepši in najgostoljubnejši slovenski zdraviliški kraj po izboru ljudstva zasedla prvi dve meste, pri čemer je Podčetrtek Rogaško Slatino ugnal za 48 glasov, so končni skupni rezultati, katerim je bila dodana še ocena strokovne komisije, obrnili vrstni red pri vrhu.

Skupna zmaga za najlepši in najgostoljubnejši zdraviliški kraj 2021 je tako odšla v Rogaško Slatino, Podčetrtek pa je v isti kategoriji zasedel skupno drugo mesto. V Podčetrtek je odšla tudi druga nagrada za najboljši bencinski servis.

“To priznanje je bilo občini podeljeno že osmič in dokazuje, da urejeno okolje, trajnostno naravnanost in odlično turistično ponudbo prepoznajo tudi zunaj meja naše občine. Za osvojeno priznanje gre zahvala vsem deležnikom na destinaciji in občanom ter predstavlja odlično motivacijo tudi za delo tudi v prihodnje. Ponosni smo, da živimo in delujemo v kraju, ki je izmed vseh zdraviliških krajev v naši prelepi Sloveniji najlepši in najgostoljubnejši,” so ob prejemu prestižnega priznanja zapisali na Občini Rogaška Slatina. Priznanje je v imenu Rogaške Slatine sprejel župan mag. Branko Kidrič.

Ob prevzemu priznanja je župan, mag. Branko Kidrič povedal: “Glede na to, da smo priznanje za najlepše urejen in gostoljuben zdraviliški kraj prejeli že osmič, menimo, da uspešno zasledujemo cilje trajnostnega razvoja občine. Želimo, da je kraj prijazen in urejen za občane, kot tudi za goste. Veseli smo vsakega priznanja kot potrditev uspešnega dela, hkrati pa pomeni dodatno odgovornost za še boljšo urejenost ter iskanje novih in atraktivnih vsebin in doživetij na področju turizma. Trenutna situacija je prinesla drugačno strukturo gostov, zato večji poudarek namenjamo povezovanju ožjega zdraviliškega jedra s ponudniki na podeželju. Novi turistični produkti in doživetja pomenijo dodatno popestritev ponudbe, pri čemer z veseljem ugotavljamo, da to cenijo domači gostje. Med večjimi novostmi velja izpostaviti Bobrov center, ki za bodoče generacije celovito prikazuje biotsko raznovrstnost na širšem območju Obsotelja. Pred nami so izzivi, tudi glede pridobivanja finančnih sredstev za realizacijo atraktivnih produktov, želimo pa digitalizirati tudi kulturne spomenike.”

“Za osvojeno priznanje gre zahvala vsem deležnikom na destinaciji in občanom ter predstavlja odlično motivacijo tudi za delo v prihodnje. Ponosni smo, da živimo in delujemo v kraju, ki je izmed vseh zdraviliških krajev v naši prelepi Sloveniji najlepši in najgostoljubnejši,” dodajajo na Občini Rogaška Slatina.

Vsi letošnji skupni zmagovalci (glasovi ljudstva + strokovna komisija):

Večja mesta: 1.Koper, 2.Velenje, 3.Celje

Srednja mesta: 1.Nova Gorica, 2.Slovenj Gradec, 3.Postojna

Manjša mesta: 1.Radlje ob Dravi, 2.Cerklje, 3.Cerknica

Turistični kraji: 1.Radovljica, 2.Bled, 3.Izola

Zdraviliški kraji: 1.Rogaška Slatina, 2.Podčetrtek, 3.Zreče

Izletniški kraji: 1.Črna na Koroškem, 2.Jezersko, 3.Vitanje

Mestno jedro: 1.Murska Sobota, 2.Radovljica, 3.Slovenj Gradec

Vaško jedro: 1.Hrovača, 2.Stara Fužina, 3.Podbočje

Trško jedro: 1.Semič, 2.Rače, 3.Videm-Dobrepolje

Mladinska prenočišča: 1.Hostel Pekarna Maribor,2.Zavod Ars Viva, 3. The Fuzzy Log Ljubljana

Kampi: 1.Kamp Danica Bohinjska Bistrica, 2. Kamp Koren Kobarid, 3. Camping Bled

Glampingi: 1.Gozdna vasica Theodosius, 2.Glamping Mountain Fairy Tale, 3.Slovenia Eco Resort

Naj tematska pot: 1.Pot po Logarski dolini, 2. Lintverjeva pot v Mitskem parku v Rodiku, 3.Polhov doživljajski park,

Bencinski servisi Petrol: 1. BS Rateče, 2.BS Podčetrtek, 3.BS Žlebič in BS Moškanjci

Strokovna komisija je podelila tudi dve posebni priznanji; prvo je romalo v roke Zavrha pri Lenartu, prejel pa ga je tudi projekt Expano ter Soboško jezero.

Vsi letošnji zmagovalci po izboru ljudstva:

Poleg strokovne komisije so svoj izbor opravili tudi ljudje sami, s pomočjo spletnega glasovanja. Posebno priznanje »glas ljudstva« so prejeli:

Mestna, trška in vaška jedra: Šmarčna

Večja mesta:  Velenje

Srednja mesta: Zagorje ob Savi

Manjša mesta:  Senovo

Zdraviliški kraji: Podčetrtek

Turistični kraji: Izola

Izletniški kraji: Črna na Koroškem

Kampi: Camping Bled

Glampingi: Slovenia Eco Resort

Mladinska prenočišča: MCC Hostel


foto: TZS, FB Občina Rogaška Slatina in FB Visit Podčetrtek