Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Začetek glasovanja v akciji Moja dežela – lepa in gostoljubna: v konkurenci več kozjanskih destinacij


Začelo se je spletno glasovanje v okviru projekta Moja dežela – lepa in gostoljubna, ki ga že 31. leto zapored izvaja Turistična zveza Slovenije (TZS).

Slovenska mesta, kraji, tematska pot, kampi, itd. so razporejeni v 12 kategorij, spletno glasovanje pa predstavlja prvi del končne ocene.

V skupaj petih kategorijah tekmujejo tudi destinacije s Kozjanskega, sicer pa je v konkurenci preko 30 kandidatov iz savinjske regije.

Projekt Moja dežela – lepa in gostoljubna je nekakšno lepotno tekmovanje slovenskih krajev in mest in poteka že 31. leto zapored. V okviru projekta ocenjujejo urejenost slovenskih krajev, skrb za okolje, kakovost turistične ponudbe ter gostoljubju lokalnih prebivalcev.

Akciji Moja dežela – lepa in gostoljubna v kateri strokovna komisija Turistične zveze Slovenije ocenjuje, kako urejena so slovenska mesta in kraji, je že v polnem teku. Strokovna komisija TZS bo do konca avgusta Slovenijo prečesala po dolgem in počez, v tem času pa bo potekalo spletno glasovanje za med ljudmi najbolj priljubljene turistične točke. Glasovanje se zaključi 9. septembra.

Svoj glas lahko oddate enkrat na dan v vsaki posamezni kategoriji, v katerih je tudi preko 30 kandidatov savinjske regije (predstavniki naše regije so navedeni v oklepaju pri vsaki kategoriji):   

  • NAJ lepše – NAJ gostoljubnejše večje mesto (Celje, Velenje),
  • NAJ  lepše – NAJ gostoljubnejše srednje mesto (Slovenske Konjice),
  • NAJ lepše – NAJ gostoljubnejše manjše mesto (Polzela, Vojnik),
  • NAJ lepši – NAJ gostoljubnejši zdraviliški kraj (Podčetrtek, Rogaška Slatina, Zreče, Dobrna, Laško),
  • NAJ lepši – NAJ gostoljubnejši turistični kraj,
  • NAJ lepši – NAJ gostoljubnejši izletniški kraj (Lemberg – Šmarje pri Jelšah, Olimje, Podsreda, Solčava, Vojnik),
  • NAJ lepše – NAJ gostoljubnejše mestno/trško/vaško jedro (Slovenske Konjice, Vojnik),
  • NAJ tematska pot (Gozdna učna pot Modrijanov Vojnik, Interaktivna učna pot z ribo Branko Braslovčanko, Pot med krošnjami Pohorje)
  • NAJ kamp (Kamp Natura Olimje, Kamp Savinja Rečica ob Savinji)
  • NAJ glamping (Glamping Olimia Adria Village) in
  • NAJ mladinsko prenočišče (MCC Hostel Celje, Mladinski hotel Velenje)
  • NAJ izletniška točka (Domačija Lamperček Velenje, Grad Žovnek Braslovče, Klimatsko letovišče Rogla, Park pri graščini Šenek Polzela, Stolp zdravja in veselja Podčetrtek, Žička kartuzija)
Glasujete lahko TUKAJ – klik

Tista mesta, kraji, tematska pot,…  ki bodo prejeli največ vaših glasov, bodo prejeli posebno priznanje za NAJ lepši – NAJ gostoljubnejši kraj  po izboru ljudstva.

Spletno glasovanje je le prvi del ocene do končne zmage. Sledi namreč še ocenjevanje državne komisije, ki jo sestavljajo strokovnjaki različnih področij (krajinarji, geografi, turistični delavci, sociologi, arhitekti, etnologi in drugi). Ti bodo po vnaprej določen terminskem planu ocenjevali posamezne kandidate v kategorijah.

foto: Cril Jazbec/Turistična zveza Slovenije