Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

To je prenovljen športno-rekreacijski park pri šoli v Kostrivnici (foto)


Pretekli petek se je pred podružnično osnovno šolo Kostrivnica odvila otvoritev novega športno-rekreacijskega parka. Projekt, katerega pogodba za gradnjo je bila podpisana na koncu junija, je vreden 156.000 evrov. V sklopu projekta se je obnovilo igrišče za mali nogomet, kamor se je vgradila umetna trava, ter košarkarsko igrišče z vgradnjo gumene podlage. Prav tako se je uredilo novo igrišče za odbojko na mivki, otroci pa bodo v kratkem pridobili tudi nova igrala.

Na prireditvi so po govoru župana, ki se zavzema za enakomeren razvoj občine Rogaška Slatina, igrišča še uradno predali v uporabo s simboličnim spustom balonov. Župan je ob tem poudaril, da se v občini Rogaška Slatina trenutno izvaja 10 večjih projektov. Nekaj od teh je nadhod Sonce, centralno parkirišče park & ride, prenova pokopališča pri Sv. Trojici in drugi. Dogodek je med drugimi popestril otroški pevski zbor Osnovne šole Kostrivnica, zapela pa je tudi bivša učenka šole Manca Druškovič. Na koncu uradnega dela se je v imenu Športnega društva Kostrivnica  županu za novo pridobitev zahvalil Nino Ivančič. Ta je mag. Branku Kidriču podaril torto in darilo, saj je imel pred kratkim rojstni dan.

Ureditev športnega parka je sicer del celovitega projekta “Aktivacija Obsotelja”, ki je bil izbran za sofinanciranje z nepovratnimi sredstvi Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, iz naslova izvajanja lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost (CLLD). Vrednost celotnega projekta znaša 195.000 EUR. Občina Rogaška Slatina je v sodelovanju s partnerji pri projektu pridobila nepovratna sredstva v višini 100.000 evrov, ostalih 95.000 evrov pa zagotavljajo prijavitelj in projektni partnerji. Zraven športno-rekreacijskega parka se bo v okviru projekta nakupil snežni top za smučišče Janina, OKP javno podjetje bo izvedlo učne delavnice za ranljive skupine, Javni zavod za turizem in kulturo pa bo izvedel informiranje in komuniciranje o operaciji.

D.K.