Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

S podpisom pogodbe se bo začela gradnja nadhoda Sonce v Rogaški Slatini


Minuli četrtek se je v Občini Rogaška Slatina odvil podpis pogodbe za izgradnjo nadhoda Sonce Rogaška Slatina. Na dogodku je župan občine, mag. Branko Kidrič, na kratko predstavil projekt, nato pa sta z g. Andrejem Žibernom, ki je zastopal konzorcij izbranih ponudnikov za izvedbo gradnje, podpisala pogodbo. Več o projektu smo pisali že tukaj.

Nadhod bo rešil že dolgoletno težavo z oteženim prečkanjem ceste in železniške proge, saj bo zagotovil neovirano povezavo med slatinskim zdraviliščem in novim turističnim območjem ob vznožju Tržaškega hriba. Uporabljali ga bodo lahko pešci in kolesarji. Dolg bo 182 metrov in širok 3,5 metre, začel se bo na parkirišču med Restavracijo Sonce in Pegazovim domom, končal pa se bo na novem parkirišču ob vznožju Tržaškega hriba, ki bo urejeno po sistemu P+R, kar pomeni parkiraj in se odpelji z javnim kolesom. To parkirišče ni vključeno v projekt izgradnje nadhoda, je samostojen projekt. Krajša pot od novega parkirišča bo vodila še do enega projekta, ki ga občina načrtuje, to je razgledni stolp Kristal. Da pa bo olajšana navezava na že obstoječe kolesarsko omrežje ter bližnja parkirišča, bosta ob nadhodu izgrajeni tudi dve dvigali, kateri bo možno uporabiti s kolesi.

Ocenjena vrednost projekta znaša 1.810.000 evrov, občina pa je uspela pridobiti sofinanciranje na javnem pozivu za nepovratne finančne spodbude občinam za naložbe v izgradnjo kolesarske infrastrukture, ki ga je objavil Eko sklad. Višina sofinanciranja je 1.192.205 evrov, preostanek potrebnih sredstev pa bo zagotovila občina sama. Za izvedbo projekta je bil izbran konzorcij ponudnikov Adriaplan d.o.o. iz Sežane in Petrič d.o.o. iz Ajdovščine, dela pa se bodo začela takoj po podpisu pogodbe. Zaključek gradnje je predviden junija 2022, začetek uporabe pa septembra istega leta.

R.Č.