Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Sodišče odločilo: Prevolšek je bil z mesta ravnatelja razrešen zakonito


Viljem Prevolšek, nekdanji ravnatelj OŠ Rogatec, je skušal s pritožbo na odločitev prvostopenjskega delovnega sodišča izpodbijati izredno odpoved, ki jo je dobil leta 2019. Drugostopenjsko delovno sodišče je pritožbo zavrnilo in pritrdilo prvostopenjskemu sodišču. Izredna odpoved je tako bila zakonita, sodba pa je pravnomočna.

Po poročanju Štajerskega vala je Drugostopenjsko Višje delovno sodišče v Ljubljani je potrdilo odločitev prvostopenjskega delovnega sodišča, ki je odločilo, da je bila izredna odpoved in razrešitev takratnega ravnatelja OŠ Rogatec Viljema Prevolška zakonita.

Višje delovno sodišče je zadevo obravnavalo po tem, ko je sodišče na prvi stopnji potrdilo upravičenost in zakonitost izredne odpovedi, na kar se je nekdanji ravnatelj Prevolšek pritožil na drugo stopnjo, ki pa je le potrdilo prvostopenjsko razsodbo. “Tako je sodba pravnomočna in izredna odpoved nekdanjemu ravnatelju VIZ OŠ Rogatec Viljemu Prevolšku je bila popolnoma upravičena,” je za Štajerski val povedala sedanja ravnateljica Alenka Virant.

Viljem Prevolšek je v času svojega ravnateljevanja s samosvojim načinom vodenja OŠ Rogatec dvigoval nemalo prahu, s čimer je na koncu prišel v spor s starši. Prevolšek se je nato s spretnimi potezami nekako uspeval oklepati ravnateljskega stolčka. Ko pa je na dan začelo prihajati čedalje več nepravilnosti, vključno s sporno kreditno pogodbo ter drugimi finančnimi nepravilnostmi, je bilo njegove večletne zgodbe v OŠ Rogatec konec. Sago o dogajanju na OŠ Rogatec smo na Kozjansko.info spremljali vse od začetka. Serijo člankov na to temo najdete tukaj.