Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjurčan Vlaović ni uspel s pritožbo. Pravnomočno obsojen na 23 let zapora


Višje sodišče v Celju je zaključilo z obravnavo pritožbe, ki jo je lanskega novembra podal Luka Vlaović. Pritožba je bila zavrnjena, s čimer je kazen, ki mu je bila dosojena že junija lani, postala pravnomočna. Sedeti bo moral 23 let.

Šentjurčan živeč v Celju Luka Vlaović je bil junija lani spoznan za krivega poskusa umora svoje nekdanje partnerke in hčere, ki ju je oktobra 2020 skušal zastrupiti z v krofih podtaknjenim pomirjevalom, o čemer smo pisali tukaj. Zaradi dvojnega poskusa umora nekdanje partnerke in njune hčerke na grozovit ali zahrbten način ter kaznivega dejanja groženj, ki jih je izrekel tastu, je bil obsojen na 23 let zapora. Na višino kazni je sicer vplivalo tudi dejstvo, da je bil Vlaović v preteklosti že pravnomočno obsojen zaradi krvnega delikta.

Luka Vlaović, njegov odvetnik na prvostopenjski obravnavi Dušan Tanko ter njegov sedanji odvetnik Žiga Podobnik, so nato lanskega novembra na celjsko višje sodišče podali pritožbo na dosojeno kazen. Menili so, da je obtožnica absurdna in groteskna ter da je v postopku zgolj zaradi poskusa uboja, ki ga je storil v preteklosti. Prepričani so bili, da je kazen previsoka, da obdolženec očitanega dejanja ni storil iz maščevanja ter da dokazni postopek ni potrdil njegove objektivne krivde. Sodišču so zato v pritožbi predlagali oprostilno sodbo oz. razveljavitev ter vrnitev sojenja na prvo stopnjo. Poleg tega so menili, da sodba ne more zdržati presoje, saj da ni bil dokazan motiv oz. da je Vlaović pomirjevala podtaknil namerno.

Višje sodišče v Celju pritožbi po poročanju Dnevnika ni ugodilo ter Vlaovića pravnomočno obsodilo na 23 let zapora. Vlaovićev odvetnik naj bi sicer napovedal pritožbo, ko dobi sodbo višjega sodišča.

foto: pixabay