Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kako smo v Šmarju, Podčetrtku in Rogaški Slatini spremljali 1. etapo kolesarske dirke po Sloveniji (foto, video)


Danes je potekala 1. etapa kolesarske dirke po Sloveniji, ki se je odvijala tudi na cestah v Šmarju, Podčetrtku in predvsem po Rogaški Slatini. Dogajanje je vzbudilo veliko zanimanja in kolesarsko karavano je pospremilo mnogo gledalcev.

Težko pričakovano prvo etapo so kolesarji pričeli na Ptuju, v naše kraje pa so prispeli nekaj minut pred četrto uro. Tako so prispeli na sprint v Šmarju pri Jelšah, ki ga je dobil Antonia Angulo:

Dirka je postregla z veliko dogajanja, nekaj je bilo tudi padcev, 3 kilometre pred ciljem pa se je karavana zaradi enega od njih povsem pretrgala. Vseeno so najmočnejše ekipe ostale v ospredju, vključno z vsemi favoriti. Zmago je na koncu slavil nemški špriner Phil Bauhaus pred špancem Jonom Aberasturijem in portugalcem Ruijem Oliveiro, ki mu je pomagal Tadej Pogačar in zato ni bil v ospredju. Najbolje uvrščeni Slovenec je bil Jaka Primožič v dresu slovenske reprezentance. Končno razvrstitev si lahko ogledate TUKAJ. (KLIK!)

Tako so navijači pričakali zaključek 1. etape v Rogaški Slatini:

Sledila pa je še podelitev:

Ob poti se je zbralo veliko navijačev, ob cestah pa je bilo videti tudi veliko slovenskih zastav in raznih dekoracij v podporo in vzpodbudo kolesarjem. Takole smo kolesarje prestregli na terenu in nekaj mimoidočih povprašali o vzdušju:

ŽLK