Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Slatinčan zaposlen na celjskem sodišču naj bi kriminalnemu podzemlju izdajal zaupne podatke


Na celjskem okrožnem sodišču naj bi danes kriminalisti opravljali hišno preiskavo. Razlog za preiskavo naj bi bil tamkajšnji zaposleni, ki je domnevno zaupne podatke izdajal kriminalnemu podzemlju. Zaposleni naj bi imel dostop do računalniške baze z zelo zaupnimi podatki. Šlo naj bi za Vojka Tadina, zapisnikarja zaposlenega na sodni preiskavi.

Po poročanju Večera naj bi kriminalisti na celjskem sodišču iskali dokaze za domnevno izdajanje tajnih podatkov sodišča s strani enega izmed zaposlenih, ki naj bi imel dostop do podatkov o odredbah za hišne preiskave ter o odredbah o izvajanju posebnih prikritih ukrepov zoper osumljene, kot so tajno prisluškovanje telefonskim pogovorom, tajno sledenje in drugo. Podatke naj bi posredoval kriminalnemu podzemlju v zameno za plačilo.

Kriminalisti so hišno preiskavo zjutraj najprej opravili na domu osumljenega v okolici Rogaške Slatine, po končani preiskavi na njegovem domu pa še v njegovi pisarni na celjskem okrožnem sodišču. Po poročanju portala 24ur gre za Vojka Tadina, ki naj bi kar dve leti izdajal tajne podatke kriminalnim združbam. Hišne preiskave naj bi potekale tudi na naslovih drugih osumljencev na celjskem območju.

Na celjski policijski upravi so za portal 24ur potrdili, da so kriminalisti in policisti danes na Celjskeme izvajali več operativnih aktivnosti z različnih področij svojega dela, več podrobnosti pa niso posredovali.

Podrobnosti preiskav so predstavili na PU Celje. Več v novici tukaj.

foto: G.K.