Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Podčetrtku ne počivajo. Končujejo izgradnjo vila blokov, cest, kolesarskih poti, obnavljajo pa tudi avtobusne postaje (foto)


V občini Podčetrtek se v teh dneh končujejo trije projekti, ki pomenijo veliko pridobitev za občane in kraj. Predvsem projekt izgradnje treh novih vila blokov, ki bodo v Podčetrtku kmalu ponudili 28 novih domovanj, od tega 10 neprofitnih. Prav tako se končujeta še dva projekta, prav tako pomembna za eno izmed najbolj priljubljenih turističnih destinacij pri nas in širše. To sta izgradnja novega dela ceste in kolesarske poti do Buč ter obnova avtobusnih postaj.

Vila bloki že blizu končni podobi

Manj kot leto dni po tem, ko so v Podčetrtku začeli graditi tri vila bloke s skupno 28 novimi stanovanji, se gradnja teh že bliža h koncu. Projekt je kljub epidemiji v veliki meri sledil prvotnemu načrtu, torej da bodo stanovanja vseljiva že maja letos. Trije moderni vila bloki bodo ponudili skupaj 28 stanovanj. V enem je 12 modernih stanovanj velikosti med 83 in 265 kvadratnimi metri, v drugih dveh pa po 8 modernih stanovanj velikosti med 38 in 175 kvadratnimi metri. 10 stanovanj v lasti Stanovanjskega sklada bo namenjenih neprofitnemu najemu. Vila bloki so zgrajeni po trenutnih trendih, opremljeni z dvigali, stanovanja pa bodo tudi klimatizirana.

Ob novih blokih naj bi v bližnji prihodnosti zrasel tudi nov trgovski center. Sosednje zemljišče je namreč podjetje GIC Gradnje že pred časom v ta namen prodalo podjetju Jagros.

Kmalu s kolesom do Buč po novi kolesarski stezi

Prav tako bosta v občini Podčetrtek kmalu končani cesta in kolesarska steza do Buč. Na območju občine Podčetrtek se sicer zadnja leta pospešeno gradi kolesarske steze, ki so del kolesarskega omrežja na povezavi Rogaška Slatina – Podčetrtek – Bistrica ob Sotli. Projekt vreden skoraj 9 milijonov evrov se v celoti izvaja na območju občine Podčetrtek, kolesarska povezava pa naj bi bila končana do leta 2025.

Da bo tudi čakanje na avtobus prijetnejše

Ker pa so za podobo kraja, predvsem ko gre za turistični kraj kot je Podčetrtek, pomembne tudi vse ostale podrobnosti umeščene v krajino, in ker v Podčetrtku že leta nič ne prepuščajo naključju, so se v teh dneh v novo podobo odela tudi tamkajšnja avtobusna postajališča. Obnova nekaterih je bila že končana, obnova drugih pa bo končana v kratkem.

R.Č.