Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Podčetrtku že začeli graditi nova stanovanja. Kmalu začetek gradnje tudi v Rogaški Slatini


Podčetrtek in Rogaška Slatina bosta v bližnji prihodnosti bogatejša za 33 novih modernih stanovanj. 20 jih bo zgrajenih v Podčetrtku in bodo predvidoma vseljiva že naslednjo pomlad, za 13 stanovanj v Rogaški Slatini pa že poteka pridobivanje gradbenega dovoljenja.

Stanovanja v Podčetrtku vseljiva maja 2021

Podjetje GIC Gradnje je zemljišče med trgovino Kea in Večnamensko športno dvorano v Podčetrtku kupilo že pred leti, a so z gradnjo zaradi razmer na gradbenem trgu čakali vse do letos. Vmes so sicer pol zemljišča prodali podjetju Jagros, ki bo tam gradilo trgovski center, sami pa so pred dnevi začeli z gradnjo dveh vila blokov. V enem bloku bo 12, v drugem pa 8 modernih stanovanj različnih velikosti. Kot je za Štajerski val povedal direktor podjetja GIC Gradnje Ivan Cajzek, bosta oba vila bloka zgrajena po trenutnih trendih, opremljena bosta z dvigali, stanovanja pa bodo tudi klimatizirana. Na zemljišču je prostora še za en vila blok vendar odločitev o tem, ali se bo tudi tretji blok zgradil v tej fazi, še ni sprejeta.

Stanovanja naj bi bila predvidoma vseljiva v začetku maja 2021. Kakšna bo cena stanovanj še ni znano.

V Rogaški Slatini še v fazi pridobivanja gradbenega dovoljenja

Medtem, ko v Podčetrtku že načrtujejo vselitev, pa natančnega datuma začetka gradnje dveh vila blokov v Rogaški Slatini še ni. Tudi ta dva vila bloka s skupno 13 stanovanji bo gradilo podjetje GIC Gradnje, projekt pa je trenutno v fazi pridobivanja gradbenega dovoljenja. Kljub temu v podjetju pričakujejo, da bodo z gradnjo stanovanj na Prvomajski ulici v Rogaški Slatini lahko pričeli še letos.

foto: GIC Gradnje