Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Gostinci v času koronavirusa: dostava hrane v Šmarju, Šentjurju, Rogaški, Podčetrtku, Kozjem …

Zaradi koronavirusa so letos že drugič vrata zaprli vsi gostinski lokali na Kozjanskem in po Sloveniji. Tem je pa še vedno dovoljeno dostavljati hrano na dom. Prav tako lahko stranke hrano prevzamejo v gostilni. Kako so se na to prilagodile restavracije na Kozjanskem ter kje lahko sedaj naročimo hrano?

Na to situacijo so se prilagodili v gostilni Krpan v Šmarju pri Jelšah, kjer ponujajo dostavo na dom ter v službo. Hrano pa lahko prevzamete tudi pred njihovimi prostori. Ponujajo vse od različnih malic, hamburgerjev, pic, lignjev pa vse do tortic. Celotno ponudbo lahko preverite na njihovi spletni strani, aktualne informacije pa lahko spremljante na njihovi Facebook strani.

Hrano ter dostavo na dom lahko naročite na telefonski številki 038 171 100. Dostava je na voljo od ponedeljka do petka med 8.00 in 21.00 uro, v soboto in nedeljo pa med 11.00 in 21.00 uro.

DRUGE RESTAVRACIJE

O odpuščanju delavcev veliko restavracij ne poroča, saj so delavci samo na čakanju, plače pa krije država. Poročajo pa o težavah zaradi drugih stalnih stroškov, kot so amortizacija, najemnine, krediti in drugo. Teh za enkrat še ne krije država. Upajo pa, da se bo to v bližnji prihodnosti spremenilo, saj bo po mnenjih nekaterih gostincev brez večje državne pomoči moralo veliko gostinskih obratov zapreti svoja vrata.

Tudi če se zdi, da je letos vse slabo, nekatere restavracije poročajo o nadpovprečno visokem prometu v poletnih mesecih. Še posebej v juliju, ko se je ponekod promet povečal tudi za 20% glede na lansko leto.

V času koronavirusa pa obratujejo in dostavljajo na dom tudi sledeče restavracije:

Pivnica Lipnik v Šmarju pri Jelšah omogoča dostavo na dom ter prevzem pred njihovimi prostori. Za kontakt pokličite na 041 750 532.

Picerija Noni v Šmarju – pice 070 163 223

Gostišče Bohorč v Šentjurju ponuja malice, za dostavo teh pokličite na 041 666 726.

Restavracija Bohor  v Rogaški Slatini prav tako ponuja različno hrano. Za naročilo pokličite na tel. 581 41 00

Restavracije 3 ribniki v Rogaški Slatini obratuje nemoteno, Naročila sprejemajo na tel. številko 070 304 305 od ponedeljka do sobote med 14.00 in 20.00 uro.

Ekološka restavracija Amon iz okolice Podčetrtka ponuja raznoliko hrano. Za naročilo so na voljo na številki 041 324 174.

Kozjanski dvor v Kozjem med tednom ponuja malice za osebni prevzem, tel: 031 666 051.

Hiša Okusov, Mestinje: Nudijo dostavo in osebni prevzem malic, pic in jedi po naročilu. Telefonska št. za naročila: 030/600-555.