Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Okužena kuharica I. OŠ Rogaška Slatina. Včeraj ponovno več okužb na našem območju


DODANO 5.9.: Najnovejše podatke o okužbah s COVID-19 na KiO najdete TUKAJ.

Včeraj je bilo v Sloveniji, na podlagi 1733 testiranj, potrjenih 47 okužb z novim koronavirusom. Hospitaliziranih je 24 bolnikov s covidom-19, trije potrebujejo zdravljenje na intenzivni negi. Včeraj ni umrl noben oboleli za covidom.

Včeraj so bile v Šentjurju potrjene tri okužbe, v Šmarju pri Jelšah pa dve. S I. OŠ Rogaška Slatina so sporočili, da je bila tamkajšnja kuharica pozitivna na novi koronavirus.

Na Celjskem se sicer okužbe širijo tudi v drugih vzgojno-izobraževalnih ustanovah. Tako so včeraj na OŠ Braslovče, zaradi novih okužb, sprejeli sklep o zaprtju celotne podružnice v Trnavi. Včeraj so okužbo potrdili tudi v celjskem Vrtcu Ringa raja.

Po podatkih sledilnika covid-19 je bilo največ okužb včeraj ponovno potrjenih v Ljubljani 10. Na Celjskem je bilo potrjenih 11 novih okužb. Največ v Šentjurju 3, v Šmarju pri Jelšah so potrdili dve novi okužbi, po eno okužbo pa so potrdili v Celju, Laškem, Zrečah, Braslovčah, Taboru in na Vranskem, ki je zabeležila prvo potrjeno okužbo sploh. V Savinjski regiji ostajajo le še tri občine, ki od začetka epidemije še nimajo potrjene okužbe. To so tri zgornjesavinjske občine Gornji Grad, Luče in Solčava.

V celotni Savinjski regiji je potrjeno aktivno okuženih trenutno 83 oseb. Največ aktivno okuženih v naši regiji je v Celju (21) sledijo Šentjur (15), Rogaška Slatina (10), Velenje (6), Laško (4), Slovenske Konjice (4), Šmarje pri Jelšah (4), Žalec (3), Rečica ob Savinji (2), Ljubno (2), Prebold (2), Tabor (2), Zreče (2), po eno aktivno okuženo osebo pa imajo še v občinah Braslovče, Dobrna, Polzela, Vitanje in Vransko. V Sloveniji je trenutno aktivno okuženih 505 oseb.

Kuharica I. OŠ Rogaška Slatina pozitivna na novi koronavirus

Danes so s I. OŠ Rogaška Slatina obvestili, da je bila pri kuharici potrjena okužba z virusom Sars-CoV-2, o čemer so obvestili NIJZ, pristojno ministrstvo in občino.

“Zaradi nastale situacije in po posvetovanju z zaposlenimi na NIJZ, za danes odpovedujemo kosilo in popoldansko malico. Če je možno, pridite po otroke, ki so vključeni v podaljšano bivanje, kmalu po pouku. Otroci, ki bodo ostali dalj časa, bodo dobili prigrizek. Po mnenju NIJZ je okužba preko hrane malo verjetna. Današnja odpoved obrokov je posledica odhoda kuhinjskega osebja v karanteno.  Med vikendom bomo kuhinjo razkužili in skušali organizirati prehrano za prihodnji teden,” je zapisala ravnateljica šole Anita Skale