Šmarje, Rogaška in Rogatec s po eno novo okužbo. Dobre novice iz enega izmed vrtcev

5. 9. 2020 11:46

Včeraj je bilo v Sloveniji, na podlagi 1708 testiranj, potrjenih 43 okužb z novim koronavirusom. Hospitaliziranih je 22 bolnikov s covidom-19, trije potrebujejo zdravljenje na intenzivni negi. Včeraj je umrl en bolnik, skupaj umrlih je sedaj 135.

Največ primerov, osem, so potrdili v ljubljanski občini, po tri v občinah Slovenska Bistrica in Črna na Koroškem, po dva v občinah Celje, Velike Lašče, Novo mesto in Škofljica ter po enega v občinah Sevnica, Rogaška Slatina, Brežice, Tržič, Ig, Mirna Peč, Šmarje pri Jelšah in Turnišče, kažejo podatki covid-19 sledilnika.

Bojazen, da se je v vrtcu na POŠ Sladka Gora pojavila okužba, je bila na srečo odveč.

Včeraj se je sicer okužba že pojavila na I. OŠ Rogaška Slatina, okužbe pa se širijo tudi v drugih vzgojno-izobraževalnih ustanovah na Celjskem. Tako so v četrtek na OŠ Braslovče, zaradi novih okužb, sprejeli sklep o zaprtju celotne podružnice v Trnavi, okužbo pa so potrdili tudi v celjskem Vrtcu Ringa raja.

Na Celjskem je bilo včeraj sicer potrjenih 8 novih okužb. Največ v Celju dve, po ena okužba pa je bila potrjena v občinah Šmarje pri Jelšah, Rogaška Slatina, Rogatec, Taboru, Žalcu in na Dobrni. V Savinjski regiji ostajajo le še tri občine, ki od začetka epidemije še nimajo potrjene okužbe. To so tri zgornjesavinjske občine Gornji Grad, Luče in Solčava.

V celotni Savinjski regiji je potrjeno aktivno okuženih trenutno 85 oseb. Največ aktivno okuženih v naši regiji je v Celju (22) sledijo Šentjur (14), Rogaška Slatina (11), Šmarje pri Jelšah (5), Velenje (4), Laško (4), Slovenske Konjice (4), Žalec (4), Tabor (3), Dobrna (2), Ljubno (2), Prebold (2), Zreče (2), po eno aktivno okuženo osebo pa imajo še v občinah Braslovče, Nazarje, Polzela, Rečica ob Savinji, Rogatec in Vransko. V Sloveniji je trenutno aktivno okuženih 505 oseb.

Vsi testi v vrtcu in šoli Sladka Gora negativni

Potem, ko se je pojavila bojazen, da je virus vdrl tudi v enoto vrtca Šmarje, ki deluje v objektu podružnične osnovne šole na Sladki Gori, in se je namigovalo, da bi zaradi tega utegnili v naslednjih dneh zapreti celotno POŠ Sladka Gora, so današnji rezultati testov pokazali, da so vse testirane osebe negativne na Sars-CoV-2. POŠ Sladka Gora tako ostaja normalno odprta.

B.S.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
145 queries in 1,504 seconds.