Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nova potrjena okužba v Rogaški, v Celju odredili karanteno celemu razredu Srednje zdravstvene šole


Včeraj je bilo v Sloveniji, na podlagi 706 testiranj, potrjenih 25 okužb z novim koronavirusom. Hospitaliziranih je 26 bolnikov s covidom-19, štirje potrebujejo zdravljenje na intenzivni negi. Včeraj ni umrl nihče.

Največ primerov, po tri, so po podatkih covid-19 sledilnika včeraj potrdili v občinah Ljubljana in Maribor. Na Celjskem so bile včeraj potrjene tri okužbe, in sicer po ena v Celju, Velenju in Rogaški Slatini, kjer se z okužbami soočajo tudi v tamkajšnji steklarni.

Zaradi okužbe dijaka višjega letnika Srednje zdravstvene šole Celje je bila karantena odrejena celemu razredu.

V celotni Savinjski regiji je potrjeno aktivno okuženih trenutno 96 oseb. Največ aktivno okuženih v naši regiji je v Celju (23) sledijo Šentjur (18), Rogaška Slatina (13), Šmarje pri Jelšah (5), Žalec (5), Velenje (5), Slovenske Konjice (4), Tabor (3), Dobrna (3), Laško (3), Ljubno (2), Prebold (2), Zreče (2), po eno aktivno okuženo osebo pa imajo še v občinah Braslovče, Nazarje, Polzela, Rogatec, Šoštanj, Štore, Vojnik in Vransko. V Sloveniji je trenutno aktivno okuženih 525 oseb, največ v Ljubljani, 160.

Na OŠ Braslovče nove potrjene okužbe

V zadnjih tednih so se okužbe začele hitro širiti tudi po vzgojno-izobraževalnih ustanovah. Prejšnji teden so tako okužbo potrdili v celjskem vrtcu Ringa raja, zaradi česar je moralo v karanteno pet delavk in 12 otrok. Število okužb se povečuje tudi na OŠ Braslovče, kjer so pred dnevi že zaprli eno izmed podružničnih šol. Bojazen, da je virus vdrl tudi v enoto vrtca Šmarje, ki deluje v objektu podružnične osnovne šole na Sladki Gori, pa se je pred dnevi izkazal za neutemeljeno.

Te dni so okužbo potrdili tudi v Srednji zdravstveni šoli Celje. Kot nam je povedala ravnateljica Katja Pogelšek Žilavec, se je okužba pojavila pri enem izmed dijakov šole, zaradi česar je bila celotnemu razredu odrejena karantena. V času karantene bodo na šoli za te dijake izvajali pouk na daljavo, pouk za ostale razrede na šoli pa poteka normalno naprej. Po razgovoru s strokovnjaki z NIJZ z delom nadaljujejo tudi vsi zaposleni. Ravnateljica je še poudarila, da se na šoli striktno držijo ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa, zato tudi ni bilo potrebe po tem, da bi na dodatna testiranja poslali katerega izmed zaposlenih.

foto: SZŠ Celje