Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zaenkrat brez dodatnih okužb v Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah


Včeraj je bilo v Sloveniji, na podlagi 382 testiranj, potrjenih 15 okužb z novim koronavirusom. Po podatkih Covid-19 Sledilnika sta bili dve okužbi potrjeni tudi na Celjskem. Po ena v Celju in Šmarju pri Jelšah, kjer so včeraj iz tamkajšnjega doma upokojencev sporočili, da so v domu, ki je bil v prvem valu eno izmed najbolj prizadetih žarišč v državi, ponovno potrjena okužba pri stanovalki doma.

Iz doma so danes sporočili, da zaenkrat novih okužb pri 27 stanovalcih in 6 zaposlenih ni bilo potrjenih. Čakajo pa še na rezultate 33 testov oseb, ki so bile v stiku s stanovalko (informacija z dne 17. 8. 2020: Vsi testi so bili negativni. Več v novici tukaj).

Kot je danes sporočila direktorica Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah Gordana Drimel, so bili vsi rezultati brisov 27 stanovalcev in 6 zaposlenih, ki so bili odvzeti včeraj, negativni.

“Danes so že bili odvzeti brisi pri 33 zaposlenih, ki so bili v zadnjem mesecu v kontaktu s pozitivno stanovalko. Vsi zaposleni se počutijo dobro in ne kažejo nikakršnih znakov okužbe. Po navodilih epidemiološke službe do prejema rezultatov, ki jih pričakujemo v večernih urah, ostajajo vsi predvideni protokoli tako pri stanovalcih kot zaposlenih.

Prav tako ostaja poostreno spremljanje zdravstvenega stanja tako pri stanovalcih kot zaposlenih in odvzem brisov pri vseh odstopanjih, ki bi lahko kazala na možnost okužbe. Za vse informacije za svojce smo na razpolago na ustaljenih telefonskih številkah,” je danes še sporočila Drimlova.

Število potrjeno aktivno okuženih oseb v Savinjski regiji je trenutno 48. Največ aktivno okuženih v naši regiji je v Celju (15) sledijo Velenje (8), Šmarje pri Jelšah (5), Žalec (4), po tri aktivno okužene imajo v občinah Polzela in Šentjur, po dva aktivno okužena sta v občinah Rogaška Slatina in Rogatcu, po eno aktivno okuženo osebo pa imajo še v Braslovčah, Mozirju, Šoštanju, Taboru, Vojniku in Zrečah.

V Savinjski regiji od začetka epidemije še niti ene okužbe niso potrdili v občinah Vransko, Rečica ob Savinji, Gornji Grad, Luče in Solčava.

V Sloveniji je trenutno aktivno okuženih 236 oseb, hospitaliziranih je 17 bolnikov (11 v UKC Ljubljana, 6 v UKC Maribor), od vseh so 4 v intenzivni enoti (eden v UKC Maribor in tri v UKC Ljubljana), po eden bolnik v ljubljanski in mariborski bolnišnici je na respiratorju. V celjski bolnišnici se trenutno ne zdravi noben covid bolnik. Skupaj je od začetka epidemije v Sloveniji umrlo 129 oseb. Včeraj ni umrla nobena osiba s covid-19.





B.S.