Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Vsi odvzeti brisi v Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah negativni


Včeraj je bilo v Sloveniji, na podlagi 393 testiranj, potrjenih 13 okužb z novim koronavirusom. Po podatkih Covid-19 Sledilnika je bila ena okužba potrjena tudi na Celjskem, in sicer v občini Celje.

Iz Šmarja pri Jelšah, kjer so konec prejšnjega tedna potrdili okužbo pri stanovalki tamkajšnjega doma upokojencev, prihajajo spodbudne novice.

Iz Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah so namreč danes sporočili, da so vsi rezultati brisov, ki so bili odvzeti včeraj pri 33 zaposlenih, negativni. Tudi prejšnja skupina testiranih stikov je bila negativna.

“Stanovalka, pri kateri je bil potrjen pozitiven bris, ostaja hospitalizirana na Infekcijski kliniki Ljubljana. Stanovalke, ki so bivale skupaj v sobi s pozitivno, so nameščene v sivi coni, pri njih je predvideno ponovno testiranje konec tedna. Po prvem negativnem testu, pri njih ni opaziti odstopanj v zdravstvenem stanju.

Spremljanje zdravstvenega stanja poteka dnevno tako pri stanovalcih, kot zaposlenih. V primeru odstopanj se izvede takojšnje testiranje. Obveščamo vas tudi, da se od danes naprej, po navodilih epidemiološke službe, stanovalci lahko družijo po stanovanjskih skupinah in nemoteno gibajo v okolici doma. Vse redne aktivnosti potekajo po ustavljenih urnikih, v okviru stanovanjskih skupin ali individualno z upoštevanjem varnostnih priporočil.

Od jutri, 18. avgusta, naprej so ponovno ob upoštevanju vseh navodil dovoljeni obiski. Vsa navodila glede obiskov in druge posebnosti bodo sproti objavljene na spletni strani in FB. Za vse informacije za svojce smo na razpolago na ustaljenih telefonskih številkah,” je sporočila direktorica doma Gordana Drimel.

Število potrjeno aktivno okuženih oseb v Savinjski regiji je trenutno 49. Največ aktivno okuženih v naši regiji je v Celju (16) sledijo Velenje (8), Šmarje pri Jelšah (5), Žalec (4), po tri aktivno okužene imajo v občinah Polzela in Šentjur, po dva aktivno okužena sta v občinah Rogaška Slatina in Rogatcu, po eno aktivno okuženo osebo pa imajo še v Braslovčah, Mozirju, Šoštanju, Taboru, Vojniku in Zrečah.

V Savinjski regiji od začetka epidemije še niti ene okužbe niso potrdili v občinah Vransko, Rečica ob Savinji, Gornji Grad, Luče in Solčava.

V Sloveniji je trenutno aktivno okuženih 236 oseb, hospitaliziranih je 17 bolnikov (11 v UKC Ljubljana, 6 v UKC Maribor), od vseh so 4 v intenzivni enoti (eden v UKC Maribor in tri v UKC Ljubljana), po eden bolnik v ljubljanski in mariborski bolnišnici je na respiratorju. V celjski bolnišnici se trenutno ne zdravi noben covid bolnik. Skupaj je od začetka epidemije v Sloveniji umrlo 129 oseb. Včeraj ni umrla nobena osiba s covid-19.