Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Družina Jurše po požaru v obnovljenem domu, obnavlja se tudi hlev družine Škorjak (foto)


Požar je ena najbolj uničujočih nesreč, ki lahko udari ko to najmanj slutimo.  Ves trud, delo in predvsem varno zavetje lahko ognjeni zublji spremenijo v pepel v le nekaj trenutkih. Šmarje z okolico je bilo letos zaznamovano z velikimi požari. Slovenci v takšnih tragedijah znamo skupiti skupaj in pomagati. To se je videlo tudi v naslednjih primerih.

jurse-19-custom

Nova stanovanjska hiša družine Jurše

jurse-28-customDružina Jurše iz Polžanske Gorce je dobrih deset mesecev po tragediji uspešno otvorila svoj novi dom. Sama obnova hiše je potekala v zelo hitrem tempu, dela pa so se začela takoj, ko je bilo to mogoče. Osnovno podobo zunanjosti so uredili do sredine aprila, nato so se lotili še notranjosti. Cilj je bil da se hiša dokonča do zime, in to jim je tudi uspelo.

Družina se zahvaljuje vsem, ki so kakorkoli pripomogli k temu, da jim je vselitev bila omogočena. Preko humanitarnih akcij se je zbralo okoli 20 tisoč evrov, donirano jim je bilo veliko gradbenega materiala, najeli pa so morali tudi kredit. Skozi celotno obnovo nas je popeljala lastnica Majda Jurše, katere izjavo si lahko ogledate v spodnjem posnetku:

V sproščenem vzdušju so nov dom pokazali javnosti in ga slovestno otvorili. Za blagoslov je poskrbel tudi dekan Tadej Linasi. Več utrinkov dogodka si lahko ogledate tudi v spodnji galeriji.

Obnova Gospodarskega poslopja družine Škorjak

Tudi obnova velikega hleva družine Škorjak iz Korpul poteka uspešno. Po besedah Biserke Vipotnik dela lepo napredujejo. Osnova novega hleva že stoji, potrebno je urediti še električno napeljavo, vrata na eni strani poslopja, ter končno beljenje. Zbranega denarja je bilo okoli 30 tisoč evrov . Tudi oni se iskreno zahvaljujejo za vso pomoč, ki so jo prejeli v teh težkih trenutkih.

Skorjak-hlev

Kontaktirali smo tudi družino Guzej, a podrobnosti o njihovem hlevu niso utegnili posredovati zaradi obilice dela z obnovo.

Žiga Lah Koštomaj

Fotografija hleva družine Škorjak: Biserka Vipotnik