Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zgorel velik hlev v Brecljevem (foto, video – dopolnjeno)


pozar_brecljevo_2019_julij_3Sinoči je ob 21.33 v naselju Brecljevo, občina Šmarje pri Jelšah, zagorel gospodarski objekt velikosti 20 x 60 metrov.

Požar so pogasili gasilci iz PGD Šmarje pri Jelšah, Mestinje, Zibika, Šentvid pri Grobelnem, Pristava pri Mestinju, Sladka Gora, Kristan Vrh in Sveti Štefan. Iz objekta so uspeli rešiti večino živine. Zgorelo je celotno ostrešje objekta.

V hlevu je bilo 70 govedi, ki so jih uspeli rešiti. Skupno je posredovalo 120 gasilcev.

Ravno zaključil delo v hlevu, ko je poslopje zajel požar

O nesrečni kmetiji Guzejevih so poročali tudi na 24ur in Kanalu A. Kot poročajo, je lastnik ravno zaključil delo v hlevu, ko je zagledal ognjene zublje v ostrešju, ki so nato v nekaj minutah uničili 35 let trdega dela. Požar je tako hitro napredoval, da gasilci ob prihodu na mesto požara niso mogli rešiti praktično ničesar več. Dodatna nesrečna okoliščina je ta, da kmetija zaradi sprotnih stroškov ni bila zavarovana.

Edina sreča v nesreči pa je v tem, da so s sosedi uspeli rešiti celotno čredo govedi, pa tudi prašiči so se rešili s tem, da so se zatekli v del hleva, kamor ni prodiral dim.

To pa ni prva nesreča, ki je doletela to kmetijo. Lastnika je namreč pred dvema letoma težko poškodoval bik. Poleh tega jim ni prizaneslo niti vreme, saj jim je prejšnji teden toča uničila vinograd. Škodo po požaru pa ocenjuje na več kot pol milijona evrov.

Podatki za nakazilo finančne pomoči družini Guzej:

Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Šmarje pri Jelšah, Celjska cesta 6, 3240 Šmarje pri Jelšah

TRR: SI56 6100 0001 6073 732

Sklic: SI00 10072019

BIC banke: HDELSI22

Koda namena: CHAR s pripisom »POŽAR GUZEJ«

pozar_brecljevo_2019_julij_2

*foto: Matija Čakš