Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Sedemčlanski družini Škorjak požar uničil glavni vir dohodkov


Kot smo že poročali, je v ponedeljek v Korpulah v občini Šmarje pri Jelšah zgorelo gospodarsko poslopje. Kot se je izkazalo v preiskavi, je prišlo do samovžiga v prostoru, kjer so bile skladiščene bale sena.

Po neuradnih podatkih naj bi prišlo do samoužiga sena. Ker je zaradi podobnega vzroka pred kratkim pogorela že ena kmetija v Šmarju, je KGZ Celje pripravila navodila, kako preprečiti samovžig sena. Najdete jih TUKAJ (klik)

Ogenj je v le nekaj minutah popolnoma uničil sadove večletnega trdega dela družine Škorjak, ki je ostala brez hleva, kmetijskih strojev in osmih glav živine. Hitri pomoči več sto gasilcev, sosedov, sorodnikov in prijateljev se gre zahvaliti, da so pred ognjem rešili večino živine, ki pa nima več zavetišča in ostaja na pašniku. Razumljivo so uničeni tudi vsi sistemi za molžo, tako da morajo Škorjakovi sedaj krave molzti na roke.

Družina Škorjak pred težkim obdobjem. Vsaka pomoč bo dobrodošla

Pred družino Škorjak je sedaj izjemno težko obdobje. Do zime morajo postaviti nov hlev, saj takrat živina ne bo mogla biti več zunaj. Poleg tega pa mora družina s petimi otroki (najmlajši šteje zgolj 10 mesecev) tudi preživeti. Kmetija je bila namreč nihov edini vir dohodkov, sedaj pa so ostali praktično brez vsega.

Ker bo mladi družini brez pomoči le težko uspelo, je Območno združenje Rdečega križa Šmarje pri Jelšah odprlo račun za zbiranje pomoči družini Škorjak iz Korpul.

Zbirni podatki za nakazilo denarne pomoči družini Škorjak:

Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Šmarje pri Jelšah

Celjska cesta 6,  3240 Šmarje pri Jelšah

TRR: SI56 6100 0001 6073 732

Sklic: SI00 22072019

BIC banke: HDELSI22

Koda namena: CHAR s pripisom »POŽAR ŠKORJAK«

Še vedno se zbirajo tudi sredstva za nesrečno družino Guzej, ki ji je ogenj kmetijo uničil pred dvema tednoma. Podatke o pomoči najdete TUKAJ (klik)

Hvala vsem, ki ste in boste kakorkoli pomagali.