Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Koncert Ane Ferme z gosti v Šmarju 2019 (foto, video)


koncert_ane_ferme_z_gosti95 V soboto, 16. novembra, je dvorana kulturnega doma v Šmarju pri Jelšah pokala po šivih. Številni zbrani obiskovalci so uživali v dvournem samostojnem koncertu Ane Ferme z gosti.

Že nekaj dni pred koncertom je bilo moč zaslediti, da so karte za koncert v celoti razprodane, kar je samo po sebi govorilo o tem, da Šmarčani z nestrpnostjo pričakujejo drugi samostojni koncert domačinke Ane Ferme. Spomnimo, pred leti se je Ani izpolnila želja, da za svoj 18. rojstni dan pripravi prvi pravi samostojni koncert s takratno zasedbo Big banda Šmarje pri Jelšah, ki je takrat deloval pod taktirko dirigentke Kaje Bicskey.

koncert_ane_ferme_z_gosti93

Tokratni koncert je bil nekoliko drugačne narave, a vseeno prava paša za oči in ušesa. Ana Ferme je širši Sloveniji postala prepoznana kot spremljevalna vokalistka Nine Pušlar, v letošnjem letu pa je na predlog umetnice Ditke postala tudi glavna vokalistka odlične koroške zasedbe Fauš dur. Koncert je povezovala kar Ana sama in s tem še dodatno spletala niti z obiskovalci.

 

Koncert so začeli Fauš dur z njihovim vokalistom Luko Pernekom, v drugi skladbi pa se jim je na odru pridružila tudi Ana. Čez celoten koncert je zasedba obiskovalce držala v glasbeni ekstazi s preigravanjem različnih glasbenih zvrsti. Kot prva gostja se je Ani na odru pridružila Ditka, ki je zaslužna za to, da je Ana sploh postala glavna vokalistka Fauš dura. Po nekaj skladbah glavnih zvezd večera je nastopila domača zasedba kvartet Pušeljc, nastopu katerega je sledil niz skladb Ane s spremljevalno zasedbo. Ko pa se je Ani na odru pridružila odlična, vedno nasmejana Anina »šefica« Nina Pušlar, je v dvorani zavreščalo od navdušenja.

Koncert, za katerega bi lahko po mnenju številnih Šmarčanov uporabili same presežke, se je zaključil s pogostitvijo v spodnji dvorani kulturnega doma.

v/t/f/: DH

stajerski-valcek-2019-klik