Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zaključni koncert Rokovega poletja 2019: Harmonikarski orkester Glasbene šole Rogaška Slatina (foto, video)


Rokovo poletje 2019 se je zaključilo z nastopom Harmonikarskega orkestra Glasbene šole Rogaška Slatina in gostov  v cerkvi Sv. Roka.

Kdo je nastopil zadnji dan?

Kot zadnji glasbeni gost je na festivalu Rokovo poletje 2019 nastopil Harmonikarski orkester Glasbene šole Rogaška Slatina, ki muzicira pod taktirko Romana Drofenika. V skupini harmonikarjev, ki so se kot nekdanji učenci Glasbene šole združili v želji po nadaljnjem druženju z glasbo, so tako šolarji kot učitelji, starši in otroci in odrasli različnih poklicev. Dirigira jim Roman Drofenik, eden iz prve generacije učencev Glasbene šole Rogaška Slatina, ki bo oktobra letos praznovala 45 let delovanja. V cerkvi Sv. Roka so predstavili dela svetovno znanih skladateljev, kot sta Johann Sebastian Bach in Ástor Pantaleón Piazzolla.

rokovo_poletje_2019_kalejdoskop_00
Harmonikarski orkester Glasbene šole Rogaška Slatina, Lovro Drofenik na violončelu in violinistka Inga Ulokina. Foto: DejC

V posameznih skladbah so se jim pridružili komorni zbor Cantabile, Martin Belcer na harmoniki, sicer tudi član orkestra, Lovro Drofenik na violončelu in violinistka Inga Ulokina.

Odlomke iz nastopa si oglejte v videih spodaj.

Koga smo na festivalu Rokovo poletje 2019 lahko slišali?

Letošnji festival Rokovo poletje 2019 je ponudil največ koncertov do sedaj. Začel se je 15. julija z nastopom Tamburaškega orkestra iz Majšperka in Ano Ferme, v juniju sta sledila še nastopa Dua Fuoco in Renate Bauer z orgelskim nastopom. V mesecu juliju je nastopil Duo Haas-Firšt. V avgustu smo videli kvartet Pušeljc, skupino Chaves, koncert vokalne skupine Ingenium Ensemble in koncert Ljubljanskega godalnega ansambla. Zaključil pa je Harmonikarski orkester Glasbene šole Rogaška Slatina.

Utrinke posameznih dogodkov si oglejte s klikom na ime nastopajočega.

Kakšen je bil obisk?

Kot nam je povedal direktor Javnega zavoda Knjižnica Šmarje pri Jelšah, dr. Marko Samec:

“Imeli smo od 50 do 150 obiskovalcev na dogodek, s čimer smo dosegli zastavljene rezultate. Predvsem pa nas veseli, da so obiskovalci podali zelo pozitivne komentarje, kar nam veliko pomeni. Tako da vljudno vabljeni na prihajajoče dogodke Kulturnega doma, Muzeja baroka in Knjižnice Šmarje pri Jelšah.”

Direktor Javnega zavoda Knjižnica Šmarje pri Jelšah, dr. Marko Samec:

Harmonikarski orkester Glasbene šole Rogaška Slatina:

Komorni zbor Cantabile & violinistka Inga Ulokina:

Fotogalerija:

Dejan Cvetanoski