Rokovo poletje z največ koncerti doslej (video)

26. 6. 2019 3:37

Letos se v Šmarju pri Jelšah odvija že osmo glasbeno obarvano Rokovo poletje, v katerem se bo odvilo največ koncertov doslej. Ljubitelji zimzelenih melodij, jazzovskih ritmov in klasične glasbe bodo tekom poletja priča kar devetim glasbenim dogodkom, ki se od junija do septembra odvijajo v atriju Muzeja baroka in v cerkvi sv. Roka nad Šmarjem.

Rokovo poletje 2019, katerega glavni pokrovitelj je Občina Šmarje pri Jelšah, se je začelo na muzejsko poletno noč, v soboto, 15. junija, in sicer z glasbeno uverturo tamburaškega orkestra iz Majšperka in gostjo Ano Ferme. Na predvečer državnega praznika, 24. junija, sta prav tako v atriju Muzeja baroka nastopila Kaja Bicskey in Žan Stres, ki ju v zadnjem obdobju srečujemo pod umetniškim imenom Duo Fuoco.

Utrinek drugega glasbenega dogodka Rokovega poletja 2019:

Po lahkotnem začetku se v resne glasbene vode podajamo 27. junija z orgelskim koncertom v cerkvi sv. Roka, kjer bomo gostili orglavko Renato Bauer, izredno profesorico na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Prvi sklop Rokovega poletja 2019 pa zaključujemo s koncertom Dialogi, celjskega godalnega dua Haas-Firšt, in sicer 3. julija, v cerkvi sv. Roka.

Video povabilo na tretji koncert v sklopu Rokovega poletja 2019:

Tudi druga polovica Rokovega poletja z vrhunskimi koncerti

V drugo polovico poletja bomo stopili z dvema koncertom v muzejskem atriju, in sicer s predprazničnim koncertom kvarteta Pušeljc 13. avgusta in jazzovskimi ritmi mlade skupine Chavez 17. avgusta. Od klasike do tanga bomo v cerkvi sv. Roka 29. avgusta potovali s komornim godalnim orkester Grex Symphoniacorum Univerze v Ljubljani, v začetku septembra pa spoznali izjemno vokalno skupino Ingenium Ensmble, ki sicer pretežno nastopa v tujini, k nam pa jo pripelje njena članica Blanka Čakš. Veliki finale Rokovega poletja 2019 bo sredi septembra pripadel Harmonikarskemu orkestru glasbene Šole Rogaška Slatina z gosti.

Domačini bodo po vsakem glasbenem dogodku Rokovega poletja pripravili nekaj za obiskovalce in nastopajoče. Da bodo koncerti letošnjega Rokovega poletja še žlahtnejši, bodo poskrbeli vinogradniki Društva vinogradnikov in kletarjev Trta Šmarje pri Jelšah, ki vas bodo razvajali z žlahtno šmarsko kapljico. Poleg odličnega vina, pa bo za poslastico poskrbela Ana Novak s svojimi odličnimi jerpicami.

O vseh podrobnostih vas bomo obveščali na Facebook strani Muzeja baroka in spletni strani Knjižnice Šmarje pri Jelšah.

Vabljeni v odlično družbo Rokovega poletja 2019!

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X