Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ob prazniku občine Rogatec podelili občinska priznanja najzaslužnejšim v občini (foto)


rogatec-priznanja-2019V soboto so z osrednjo prireditvijo z družabnim srečanjem in podelitvijo občinskih priznanj v dvorani Grajske pristave v Rogatcu počastili in zaključili celomesečno dogajanje ob prazniku občine Rogatec.

V prazničnem mesecu se je v različnih krajevnih skupnostih občine Rogatec zvrstilo kar 20 različnih prireditev.

osrednja-prireditev-rogatecV občini Rogatec so svoj praznik že tradicionalno počastili z obilico dogodkov, ki so se zverstili od začetka avgusta do začetka septembra, celotno dogajanje pa so zaokrožili s sobotno svečano prireditvijo, ki so jo s streli odprli domači ročni možnaristi.

Slovesnost je sicer minila v odsotnosti župana Martina Mikoliča, ki ga je sprememba vremena očitno prikovala na posteljo. Namesto njega je slavnostni govor s prisotnimi delila podžupanja Mojca Šmit. Ta je v govoru izpostavila pretekle dosežke občine ter načrte in projekte za naprej. Slednje so nekoliko spremenila tudi huda neurja, ki so to poletje pustošila po občini, a na občini kljub temu z optimizmom zrejo v prihodnost.

Vrhunec osrednje slovesnosti pa je bila podelitev občinskih nagrad in priznanj najzaslužnejšim v občini.

Letšnji prejemniki so:

  • Mešani pevski zbor KD Anton Stefancioza Rogatec, ki ohranja kulturo zborovskega petja v občini in širše – DENARNA NAGRADA v višini 1000 evrov
  • Upokojeni obrtnik Martin Šlamberger – PRIZNANJE Občine Rogatec
  • Ansambel Venus, ki deluje že od leta 1958 – PRIZNANJE Občine Rogatec
  • Podjetnik Zvonimir Blažun in njegovo družinsko podjetje Puby land d.o.o.PLAKETA Občine Rogatec

osrednja-prireditev-rogatec-1Praznik občine Rogatec so s svojim obiskom počastili tudi župani okoliških občin. Prišli so županja občine Kozje Milenca Krajnc, župan občine Podčetrtek Peter Misja, župan občine Rogaška Slatina mag. Branko Kidriča, župan občine Šmarje pri Jelšah Matija Čakš, župan občine Bistrica ob Sotli Franjo Debelak ter župan pobratene hrvaške občine Maruševac Davor Šprem. Med visokimi gosti je bil tudi načelnik Huma na Sotli Zvonko Jutriša.

Prireditev, ki jo je povezovala Sergeja Javornik, so s svojimi nastopi popestrili nagrajeni MPZ KD Anton Stefancioza, mladi domači glasbenici Anamarija Lija Turk in Marija Vrisk ter prav tako nagrajeni nagrajeni Ansambel Venus.