Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Praznik KS Donačka gora pospremili s šaljivimi vaškimi igrami (foto)


Minulo nedeljo so na Donački gori s šaljivimi vaškimi igrami počastili praznik svoje krajevne skupnosti.

Obiskovalci so se pomerili v vleki vrvi, metanju podkvic, žaganju hlodovine, itd., za zabvo in ples pa je skrbel ansambel Naglas.

praznik-ks-donacka-gora-saljive-igre009Uradni del prireditve ob prazniku Krajevne skupnosti Donačka gora se je začel s pesmijo domačina Jožefa Frica Donačka gora ter veličastno otvoritvijo prazničnega dne s strani ročnih možnaristov.

Sledil je kulturni program v katerem so se predstavili predvsem mladi domači glasbeniki. Z nastopi so navdušili mlada harmonikarka Klara Kitak, mlada pevka Nuša Vodušek, prvič pa je v prenovljeni podobi nastopil tudi ansambel Naglas.

Obiskovalce je nato pozdravil tudi predsednik krajevne skupnosti Donačka Gora Vlado Pušaver, ki je v govoru poudaril predvsem povezanost, sodelovanje in dobro delo vseh krajanov krajevne skupnosti s čimer so že in bodo tudi v prihodnje v kraju veliko dosegli.

Da se s povezanostjo in dobrim sodelovanjem tako znotraj krajevne skupnosti kakor tudi z matično občino zmore doseči marsikaj, je v svojem govoru pouradil tudi župan Rogatca Martin Mikolič.

praznik-ks-donacka-gora-saljive-igre017Na prireditvi ob prazniku KS Donačka gora so sicer poleg predsednika KS Donačka gora Vlada Pušaverja ter župana občine Rogatec Martina Mikoliča prisostvovali še podžupanja Mojca Šmit, predsednica krajevne skupnosti Rogatec Mateja Ozvaldič, predsednica krajevne skupnosti Dobovec Brigita Novak, ravnatelj osnovne šole Rogatec Viljem Prevolšek, naddekan Andrej Grobelnik, direktor Zavoda za kulturo, turizem in razvoj Rogatec Vili Bukšek ter občinski svetniki in svetniki krajevne skupnosti Donačka Gora.

Uradnemu delu je sledil zabavnejši del z dobro hrano, pijačo, glasbo in seveda šaljivimi igrami.

Prireditev ob prazniku KS Donačka gora pa tudi letos ne bi tako dobro uspela brez pomoči Prostovoljnega gasilskega društva Donačka Gora, Društva žena Donačka Gora, Športnega društva Gaberje ter nenazadnje tudi nastopajočih ekip, ki so sodelovale pri igrah ter vseh posameznikov, ki so pomagali omogočiti letošnji praznik KS Donačka gora. Sponzorji prireditve so bila podjetja Jagros, Mesnine Žerak, Gostišče Pod Goro in Uni Stek.

Vabljeni k ogledu fotoutrinkov s praznika KS Donačka gora:

foto: KS Donačka gora