Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Koncert Adija Smolarja v Rogatcu 2019 (foto, video)


Dan mladih v Rogatcu se je zaključil s koncertom za vse generacije. Adi Smolar večgeneracijske publike ni pustil ravnodušne. Dobra mera poučnih in šaljivih besedil nam je dala misliti in nas nasmejala.

Dan se je začel z uvodnim pozdravom Mojce Šmit, podžupanje občine Rogatec in predsednico odbora za mladino. Nadaljevali so s pogovorom s članoma skupine Mi2, sledilo je kosilo in pogovorna delavnica “Sodelovalni pristopi”. Zaključek se je zgodil v Športni dvorani Rogatec z nastopom Adija Smolarja, glasbenika, ki navdušuje staro in mlado že od leta 1981.

adi_smolar_rogatec_2019_00
Adi Smolar je navdušil občinstvo; Foto: DejC

Kaj smo na koncertu lahko slišali

Začel je z “Jaz ne grem v šolo”, poučno pesmijo, ki nas opomni, kako pomembna je izobrazba. V nadaljevanju so, med drugimi, sledile uspešnice “Rolica papirja”, pesem o pomembnosti še tako na videz nepomembne stvari, pa “Dvajset ljubic”, pesem o razliki med kvantiteto in kvaliteto. Manjkala ni “Z’lo počas”, ki nas opomni, da je včasih potrebno bolj počasi. Evergreen “Daleč je za naju pomlad” nas je opomnil na pravo in resnično ljubezen, “Je treba delat” pa na pridnost.

Dotaknil se je prenasičenosti z elektronskimi napravami, kar je zaokrožil z “Bognedaj, da bi crknu televizor”. Med pesmi je pristavil tudi hudomušne zgodbe, ki so iz publike izzvale prisrčen smeh, pa tudi poučna sporočila so bila podana.

Nekaj utrinkov si poglejte v videu spodaj.

Adi Smolar mladim sporoča

Ker je koncert potekal v okviru dneva mladih, smo Adija pobarali za sporočilo. Povedal je sledeče: »Pri mnogih pesmih pozivam ljudi k temu, da je treba biti dobrega srca, je pa treba tudi biti moder. Se pravi izkoristite življenje za to, da boste iz sebe naredili pametnega in pa dobrega, prijaznega, ljubečega človeka. Delajte na tem. Je treba delat, to je pesem, ki spodbuja k temu.

Pa radi se imejte.«

Po koncertu si je Adi vzel čas za poslušalce, se z njimi fotografiral in podpisal zgoščenke, ki so bile na voljo.

Adijevo sporočilo mladim:

Utrinki iz koncerta Adija Smolarja:

Fotogalerija:

Dejan Cvetanoski