Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rokov tek 2019: šport in dobrodelnost z roko v roki


Letos se po devetih letih vrača izjemno priljubljeni mednarodni športno-rekreativni dogodek, Rokov tek, v katerem se tekači podajo od cerkve sv. Roka nad Šmarjem vse do hrvaške meje pri Podčetrtku in se v Slovenijo vrnejo s ciljem pri Aqualuni.

Tekaško društvo Rokov tek v soboto, 21. septembra, že osmič pripravlja rekreativno prireditev Rokov tek.

Zelo obiskana in priljubljena prireditev, ki se je nazadnje zgodila leta 2010, bo tako ponovno razvajala obiskovalce z izjemnim razgledom in prijaznostjo domačinov. Poleg vsega, pa bo imela prireditev letos tudi dobrodelno noto. Udeleženci in organizatorji bodo namreč pomagali sedemčlanski družini Škorjak iz Šmarja pri Jelšah, katerih kmetijo je nedavno uničil požar. Podrobnosti najdete na dnu prispevka.

Cenejša spletna prijava na Rokov tek 2019 je možna še do 14. septembra 2019 – rokovtek.si (klik)

Rokov tek je 21 km dolg tekaški izziv, ki se začne pred cerkvijo sv. Roka v Šmarju pri Jelšah in konča pri adrenalinskem parku Aqualuna v bližini Podčetrtka. Udeležencem bo ob osrednjem dogodku na voljo tudi trikilometrski otroški tek Rokec, po progi pa se bo mogoče podati tudi s kolesom (21 ali 36 kilometrov). Letos pa organizator obljublja tudi novost, 42 km dolga trasa maratona, ki bo potekala po trasi malega maratona, vendar nato nadaljevala pot proti Rogaški Slatini in nazaj do Podčetrtka.

Udeležencem bodo na voljo štiri discipline:

  • rokov-tek-2ROKEC, 3 KM: Za najmlajše in tiste, ki radi tečejo, a celotne trase niso zmožni premagati je organiziran Rokec – trikilometrski adrenalinski zalogaj.
  • MALI MARATON ROKOV TEK, 21 KM: Za vse tiste, ki čutite, da je 42 kilometrska trasa prevelik zalogaj, so pripravili skrajšani mali maraton na 21 kilometrski razdalji.
  • S KOLESOM, 21 KM / 36 KM: Dobrodošli so tudi vsi, ki vam tek ali hoja ne dišita preveč in se raje podate na kolo. Traso malega maratona je mogoče tudi prekolesariti.
  • ČILI FRIK MARATON, 42 KM: Tek sprošča, povezuje in skrbi za dobro fizično kondicijo. Morda se na prvi pogled 42 kilometrska trasa sliši precej, vendar vsi navdušenci nad maratoni povedo, da ni tako zelo zahtevna, še posebej če te obdaja neokrnjena narava, lokalne dobrote, dobra družba in vzpodbuda navijačev. Teh pa na Rokovem teku nikoli ni manjkalo. Maraton je namenjen za najbolj vzdržljive in najbolj zagnane tekače.

Rokov tek je namenjen predvsem sprostitvi v naravi, veselju ob druženju z ljudmi dobre volje, pokušanju domačih dobrot s tega območja in vsestransko zdravi zabavi. Vanj je povezanih pet občin, tri Obsotelja in Kozjanskega ter dve s Hrvaške, s čimer nosi tek tudi simbolni pomen povezovanja obeh držav. Tekači se bodo lahko ob progi ustavili na postojankah, kjer jih bodo s tradicionalnimi domačimi dobrotami, značilnimi za to območje, pogostila lokalna turistična društva, poskrbljeno bo za pester spremljevalni program.

Netekmovalni značaj teka in privlačna pokrajina dajeta dogodku svojevrsten značaj, zaradi katerega se udeleženci radi vedno znova vračajo in zaradi katerega se Rokovega teka že od samih začetkov drži slogan MARATON Z DUŠO.

Dodatne informacije na www.rokovtek.si ali [email protected].

Z udeležbo na Rokovem teku pomagate nesrečni sedemčlanski družini

Pred tednom dni je v Korpulah pogorel hlev mladi sedemčlanski družini Škorjak, ki je v nekaj minutah ostala brez svojega glavnega vira dohodkov. Ker družino sedaj čaka zelo težko obdobje, so se organizatorji Rokovega teka odločili, da bo imela letošnja izvedba teka tudi dobrodelno noto. Del sredstev bo namreč s pomočjo udeležencev namenjen pomoči nesrečni družini.

Kako bodo organizatorji in udeleženci pomagali si lahko preberete tukaj (klik).

Na voljo tudi še nekaj cenejših prijavnin

Našim zvestim bralcem in članom Polovička.si je na voljo še nekaj 20 % cenejših prijavnin za Rokov tek 2019. Cenejše prijavnine najdete tukaj (klik).

Sicer pa je cenejša prijava na Rokov tek možna še do 31. julija 2019 na rokovtek.si (klik)

rokov-tek-2019-klik