Pridobljeno gradbeno dovoljenje za gradnjo nadhoda Sonce v Rogaški Slatini

22. 7. 2019 6:30

nadhod-sonce-rs

Načrt občinskih investicij na območju “starega mizarstva Rogaška Slatina”, ki zajema tri velike projekte se počasi a vztrajno pribljižuje realizaciji.

Za nadhod Sonce je občina že pridobila gradbeno dovoljenje in trenutno vso pozornost usmerja v izoblikovanje finančne konstrukcije za realizacijo projekta, Evropski orglarski center z največjimi orglami na svetu ter razgledni stolp, ki bo obenem najvišja zgradba v Sloveniji pa sta v fazi spreminjanja občinskega podrobnega prostorskega načrta.

Občina Rogaška Slatina je v teh dneh pridobila gradbeno dovoljenje za gradnjo nadhoda Sonce in ga že priložila vlogi za pridobitev sredstev za sofinanciranje projekta. Vlogo za nepovratne finančne spodbude je Občina Rogaška Slatina sicer oddala že aprila, ko je Eko sklad razpisal nepovratne finančne spodbude občinam, sedaj pa je vlogo le še dopolnila.

Kot je župan Občine Rogaška Slatina mag. Branko Kidrič povedal za Štajerski val, pa je kljub temu še vedno preuranjeno govoriti o izvedljivosti projekta sonce. “Dokler namreč nimamo zaprte finančne konstrukcije ne moremo govoriti o izvedbi oz. izvedljivosti projekta. Kdaj bodo znani rezultati razpisa, pa tudi težko vnaprej napovedujem,” je povedal Kidrič.

Nadhod sonce se bo zgradil v sklopu velikopoteznih načrtov Občine Rogaška Slatina, ki namerava v prihodnjih letih zgraditi Evropski orglarski center z največjimi orglami na svetu ter razgledni stolp, ki bo obenem najvišja zgradba v Sloveniji. Ta dva projekta sta po pojasnilu Kidriča trenutno v fazi spreminjanja občinskega podrobnega prostorskega načrta.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
151 queries in 1,307 seconds.