Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ob prazniku občine Rogaška Slatina podelili odlikovanja (foto, video)


26. julij je poseben dan ob katerem obeležujejo praznik občine Rogaška Slatina. Polna dvorana Kulturnega centra v Rogaški Slatini je počastila praznik in prejemnike posebnih priznanj.

Občina Rogaška Slatina praznuje svoj praznik 26. julija. Ta dan je bil kot praznik občine izbran na seji občinskega sveta leta 1996. Datum praznovanja občinskega praznika izhaja iz novejše zgodovine Rogaške Slatine in sega v leto 1821. Od omenjenega leta dalje v Rogaški Slatini ob 26. juliju potekajo prireditve, ki imajo velik krajevni pomen ter so vezane na praznik Sv. Ane, ki je zaščitnica mesta.

praznik_obcine_rogaska_slatina_00
Praznik občine Rogaška Slatina: mag. Branko Kidrič, častni gostje in glasbenik Ermin Tkalec; Foto: DejC

Praznik občine Rogaška Slatina: Nagrajenci

Komisija za vloge, pritožbe, nagrade in odlikovanja je izbirala med tremi predlogi za plaketo občine Rogaška Slatina ter šestimi predlogi za priznanje občine. Po razpravi so člani komisije soglasno sprejeli sklep, da plaketo podelijo Steklarni Rogaška Slatina ter uspešnemu poslovnežu Petru Volovšku, predsedniku PGD Kostrivnica.

Priznanje občine so si prislužili dr. med. Matej Slivnik, Karate klub Rogaška Slatina in Mladinsko društvo Kostrivnica.

Župan mag. Branko Kidrič o prazniku in investicijah v Rogaški Slatini

Župan občine Rogaška Slatina mag. Branko Kidrič, se je v govoru dotaknil zgodovine, kot tudi sedanjosti in dosežkov, ki so jih v občini dosegli z uspešnim črpanjem evropskih in državnih sredstev. Vizija občine in razvoja infrastrukture je usmerjena v prihodnost. Tako krožišča, ki nastajajo v mestu in občini, niso samo za danes, temveč bodo s svojo uporabnostjo služila tudi ob predvidenem povečanju prometa v prihajajočih letih. Vsekakor urejene kolesarske steze občino postavljajo visoko ne samo v slovenskem ampak tudi evropskem merilu. Tudi zato je kolesarska Dirka po Sloveniji za cilj prve etape izbrala Rogaško Slatino. Pred kratkim odprto postajališče za avtodome bo pomagalo privabiti turiste. Tem bo v pomoč tudi nova spletna stran, katero so oblikovali v sodelovanju z Javnim zavodom za turizem in kulturo Rogaška Slatina.

Celoten govor župana si poglejte v vidoposnetku spodaj.

Častni gostje

Po prireditvi je bilo poskrbljeno za pogostitev gostov, med katerimi so bili tudi Matija Čakš, župan Šmarja pri Jelšah, Milenca Krajnc, županja Kozjega, Martin Mikolič, župan Rogatca in občinski načelnik Huma na Sutli, Zvonko Jutriša. Utrinke si poglejte v vidoposnetkih in fotogaleriji.

Govor župana mag. Branka Kidriča ob prazniku v Rogaški Slatini:

Nastop Pegazovih muz in Maše But z Erminom Tkalcem:

Fotogalerija:

Dejan Cvetanoski

16-smarski-kolesarski-maraton-klik