Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dirka po Sloveniji 2019, 1. etapa s ciljem v Rogaški Slatini (foto, video)


Prva etapa kolesarske Dirke po Sloveniji a startom v Ljubljani in ciljem v Rogaški Slatini je postregla s ciljnim sprintom za kolesarske sladokusce.

Šli smo že na start etape v Ljubljano, kjer so se predstavili vsi udeleženci letošnje zelene pentlje. 129 kolesarjev se je pognalo proti Zasavju. Ob Savinji so nato pot nadaljevali proti Celju, na koncu pa jih je čakal še lep krog po Kozjanskem. Pozdravili smo jih lahko tudi v Šentjurju, Kozjem, Podčetrtku in seveda na cilju v Rogaški Slatini. Za varnost je poskrbelo veliko število policistov motoristov.

Vzdušje na cilju

dirka_po_sloveniji_2019_35
mag. Branko Kidrič & mag. Maja Pak in vzdušje na cilju prve etape Dirke po Sloveniji 2019

Cilj pri železniški postaji je privabil lepo število gledalcev, ki so junake spodbujali z glasnim bobnanjem po reklamnih panojih, za vzdušje pa je skrbelo Društvo godbenikov Šmarje pri Jelšah. Predstavili so se tudi mladi harmonikarji glasbene šole Rogaška Slatina. Program je vodil prekaljeni Dare Rupar. Bučno občinstvo je navijalo za prav vsakega posameznika, ki je z veliko hitrostjo švignil mimo njih. Prišli so Slatinčani vseh starosti, med njimi pa sta bila tudi direktorica Slovenske turistične organizacije mag. Maja Pak in župan občine mag. Branko Kidrič.

Najhitrejši na prvi etapi

Po 171 kilometrih je slavil Nemec Pascal Ackermann iz ekipe BORA – hansgrohe pred dvema Italijanoma, Giacomom Nizzolom (Dimension Data) in Simonejem Consonnijem (UAE Team Emirates). Najboljši Slovenec je bil Luka Mezgec (Michelton-Scott) na odličnem četrtem mestu. Bil je blizu, vendar je sprint začel nekoliko prehitro. Rezultate preverite tukaj.

Kje bo šla 2. etapa?

Novo priložnost za dokazovanje, bodo kolesarji dobili že jutri (20. 06.), ko bo na sporedu druga etapa od Maribora do Celja. Tudi del te bo potekal po Kozjanskem. Pridite pozdravit kolesarje na Pečico, Podplat, v Mestinje, Šmarje pri Jelšah,  Šentjur in Celje. V posebnih majicah bosta nastopila dva Slovenca. Aljaž Jarc bo nosil modro majico najboljšega hribolazca, Tadej Pogačar pa belo za najboljšega mladega kolesarja. Zagotovo bo zopet pestro.

Start v Ljubljani (1. video) in cilj v Rogaški Slatini (2. video):

 

Vrhunci 1. etape:

Dogajanje med dirko:

Fotogalerija:

Dejan Cvetanoski