Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Otvoritev parkirišča za avtodome in energetska prenova ŠD Balinček v Rogaški Slatini (foto, video)


V Športnem centru Rogaška Slatina na Sotelski cesti so svojemu namenu predali novo parkirišče za avtodome ter predstavili energetsko prenovo športne dvorane Balinček.

“Potnikom prijazna turistična destinacija” je projekt, v sklopu katerega je Rogaška Slatina dobila parkirišče za avtodome. Na parkirišču je prostora za šest vozil. Ob tem so v uporabo predali polnilno mesto za električna vozila. Tako so na občini izpolnili enega od zapisanih ukrepov trajne mobilnosti, zapisanih v celostno prometno strategijo. Objekt je slavnostno odprl župan občine Rogaška Slatina, mag. Branko Kidrič, ki je obenem povabil na osrednjo prireditev ob občinskem prazniku, ki bo v petek, 26. julija, ob 17h v Kulturnem centru Rogaška Slatina.

otvoritev_parkirisca_za_avtodome_pri_sd_balincek_00
Otvoritev parkirišča za avtodome in energetska prenova ŠD Balinček; Foto: DejC

Prireditev je koordinirala Alenka Vodušek, za glasbeno vzdušje je poskrbel Kvartet Pušeljc. Več spodaj v fotogaleriji.

Komu je parkirišče za avtodome namenjeno

Postajališče ima vso potrebno infrastrukturo za počitek pri potovanju z avtodomom. Tam lahko rezervoarje napolnite s svežo vodo, napolnite akumulator in izpraznite odpadno vodo. Izkoristite lahko mizo in klopi za prijetno sprostitev, prostor je tudi hortikulturno urejen. Parkiranje in uporaba sta brezplačna in dostopna brez omejitev.

Na parkirnem mestu za polnjenje električnih vozil lahko polnite električna prevozna sredstva od avtomobilov in koles do invalidskih vozičkov in podobno.

Skupni strošek vseh izvedenih del znaša €145.000. Skoraj polovica sredstev je bila zagotovljena iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in državnega proračuna, preostanek je šel iz občinskega proračuna.

Energetska prenova Športne dvorane Balinček

Poleg parkirišča stoji ŠD Balinček, ki so jo po 10 letih uporabe zaradi vlaženja peska v njej energetsko prenovili s termalnim ovojem na fasadi. Dvorano uporablja predvsem Balinarsko športno društvo Rogaška Crystal, ki danes prireja Anin turnir v balinanju. Celoten strošek znaša €110.000, nekaj več kot 13 % je bilo zagotovljenih kot sofinanciranje Eko sklada.

Mag. Branko Kidrič o podrobnostih projekta:

Foto:

Dejan Cvetanoski