Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Slavnostna seja občine Šmarje pri Jelšah (foto, video)


Občina Šmarje pri Jelšah je s slavnostno sejo obeležila občinski praznik.

seja_smarje1Pred kulturnim domom Šmarje pri Jelšah so člani Godbe na pihala Šmarje pri Jelšah s svojimi melodijami pozdravili prihajajoče goste, ki pa so bili pred slavnostno sejo deležni še pijače dobrodošlice Matica Vizjaka, nato pa so se odpravili v zgornjo dvorano Kulturnega doma, kjer je potekala slavnostna seja, ki je bila letos zasnovana nekoli drugače od običajnega.

Po himni s strani stotih otrok OŠ Šmarje pri Jelšah je Maja Ratej, moderatorka večera, na oder najprej povabila župana Šmarja Matijo Čakša, ki ga je v obliki pogovornega večera povprašala o njegovih občutkih ob polletnem županovanju, pričakovanjih, težjih in prijetnejših nalogah. Običajno je ob občinskih praznikih v navadi, da se župani dotaknejo dela postorjenega med obema praznikoma in napovedi za v prihodnje, vendar je tukaj beseda tekla drugače (delu pogovora lahko prisluhnete v videu). V nadaljevanju sta se na odru pridružila tudi oba podžupana, Nina Anderlič Petek in Jože Misja, v imenu županov so na oder povabili župana Rogaške mag. Branka Kidriča, vzornika Marija Čakša, pogovoru, čestitkam in dobrim željam pa se je pridružil tudi Milenko Ristič iz pobratene občine Lopare.

Letošnji nagrajenci Občine Šmarje pri Jelšah so…

seja_smarje18Po glasbenem premoru, za katerega so poskrbeli člani Big banda Šmarje pri Jelšah, je bil čas za najslavnejši trenutek seje, podelitev plakete, priznanj in denarne nagrade. Župan je v družbi podžupanov denarno nagrado izročil Moškemu pevskemu zboru Šentvid pri Grobelnem, ki deluje že 42 let. Priznanji sta prejela Borut Lorger, kapelnik Društva godbenikov Šmarje, ki vztraja in ohranja godbeništvo v občini in širše, priznanje pa je šlo tudi v roke Jakobu Romihu, nekdanjemu predsedniku KS Sveti Štefan. Posebno priznanje je šlo v roke Rafaelu Artičku – Rafu iz Grobelc, ki je pred dvema desetletjema začel kopati edinstveno zemljanko Rafov rov, tokratno najvišje priznanje, plaketa, pa je šla v roke nekdanjemu dolgoletnemu županu ter direktorju Knjižnice Šmarje pri Jelšah Jožefu Čakšu, ki se je dolga leta zavzemal za aktivno družbeno in politično življenje v kraju. Po podelitvi je Maja Ratej prav tako v obliki pogovora k predstavitvi njihovih najaktivnejših del izzvala nagrajence, ob koncu pa je slovesno priložnost izkoristil Jožef Čakš, ki se zahvalil vsem, ki so ga v času njegovega delovanja na najrazličnejših področjih spremljali, mu pomagali in se trudili, da je občina Šmarje pri Jelšah postajala lepša in bogatejša. Ob koncu so zapeli še člani Moškega pevskega zbora Šentvid, z glasbo pa so v slovo pomahali tudi člani Big banda.

Dogajanje se je nato najprej preselilo pred Muzej baroka, nato pa so se vsi skupaj vrnili na ploščad pred Kulturnim domom, kjer je Zavod TŠM ob prazniku občine pripravil Šmarsko noč z zanimivim programom, za humorne vložke je poskrbel Aleš Novak, obiskovalci pa so se zavrteli v ritmih Slovenskih zvokov.

K. C.