Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Svet zavoda OŠ Rogatec za ravnateljico izglasoval Alenko Virant


Na 11. seji Sveta zavoda VIZ OŠ Rogatec so člani sveta izbirali med štirimi kandidati za ravnatelja OŠ Rogatec. Svet zavoda je sprejel sklep, da se za mesto ravnateljice izbere kandidatko Alenko Virant.

Virantovo sta že pred tem podprla tako občinski svet Občine Rogatec, kot tudi Svet staršev OŠ Rogatec. Dosedanjemu ravnatelju Viljemu Prevolšku je podporo izrekel le Učiteljski in vzgojiteljski zbor OŠ Rogatec.

Svet zavoda VIZ OŠ Rogatec sestavlja 11 članov: trije predstavniki ustanovitelja (Lavra Gregorčič, Iztok Artič, Anton Šturbej), pet predstavnikov delavcev šole (Karolina Plavčak, Bernarda Horvat, Mihaela Cvek, Mojca Tušek, Nataša Novak) in trije predstavniki staršev (Marina Strajn, Valerija Boršić, Fredi Ferčec)
natasa-pirc-musar-rogatecmojkrajfb
Seji je prisostvovala tudi odvetnica Nataša Pirc Musar. (foto: FB Rogatec, moj kraj)

Na tajnem glasovanju današnje 11. seje Sveta zavoda VIZ OŠ Rogatec je za Alenko Virant glasovalo 6 članov, dosedanji ravnatelj Viljem Prevolšek pa je prejel 5 glasov. Virantova je tako prejela potrebno večino in je postala kandidatka za imenovanje ravnateljice OŠ Rogatec. Mnenje glede izbora mora sedaj v 30 dneh podati še Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Če ministrstvo poda pozitivno mnenje, kar se bo po vsej verjetnosti zgodilo, potem bo Svet zavoda na naslednji seji samo še uradno imenoval novo ravnateljico OŠ Rogatec. Ta bo mandat pričela 18. septembra.

Z današnjo odločitvijo Sveta zavoda OŠ Rogatec se je tako končalo 20-letno obdobje ravnateljevanja Viljema Prevolška, ki je zadnja leta s svojim vodenjem šole in odnosom dvigoval nemalo prahu. Nazadnje je prekipelo tudi občini, ki je od Prevolška zahtevala vpogled v domnevno sporne kreditne pogodbe.

Alenka Virant sicer prihaja iz Rogaške Slatine in je do sedaj opravljala delo profesorice geografije na Šolskem centru Rogaška Slatina. Virantova je bila tudi kandidatka stranke SDS za občinsko svetnico občine Rogaška Slatina na lanskih lokalnih volitvah.

Poleg Alenke Virant in Viljema Prevolška sta se za mesto ravnatelja potegovala še Gorazd Šket in Vesna Drofenik Jerič, ki pa je že pred glasovanjem odstopila od kandidature.

Na seji Sveta zavoda je bila prisotna tudi odvetnica Nataša Pirc Musar, kot zastopnica članov Sveta zavoda s strani lokalne skupnosti. Slednji so se na sejo odločili priti z odvetnico, saj je Prevolškov odvetnik članom Sveta zavoda pred sejo poslal dopis z zahtevo po izločitvi Fredija Ferčeca, predstavnika staršev v Svetu zavoda, iz glasovanja. Po prepričanju Prevolška naj bi se namreč Ferčec znašel v nasprotju interesov. Prevolšek Ferčecu očita, da mu je na eni izmed prejšnjih sej sveta zavoda grozil ter da se zaradi tega ni udeležil predstavitve kandidatov, kar da ga je postavilo v slabši položaj. Ferčec naj bi, tako Prevolšek, zaradi zasebnih interesov ne mogel nepristransko in objektivno opravljati svojih javnih nalog v Svetu zavoda. Pirc Musarjeva je ob tem zagotovila, da ni pravnih razlogov, da bi bil Ferčec izločen iz glasovanja.

B.S.