Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Iz Sveta zavoda OŠ Rogatec odstopile vse predstavnice šole


Imenovanje nove ravnateljice OŠ Rogatec dobiva nove razsežnosti. Iz Sveta zavoda VIZ OŠ Rogatec, ki je prejšnji teden za novo ravnateljico izglasoval Alenko Virant, je odstopilo vseh pet predstavnic OŠ Rogatec.

Kot razlog naj bi navedle, da odstopajo “zaradi neprestanih pritiskov in obstrukcij v delovanju Sveta zavoda in v postopku imenovanja ravnatelja.

Svet zavoda VIZ OŠ Rogatec sestavlja 11 članov: trije predstavniki ustanovitelja (Lavra Gregorčič, Iztok Artič, Anton Šturbej), pet predstavnikov delavcev šole (Karolina Plavčak, Bernarda Horvat, Mihaela Cvek, Mojca Tušek, Nataša Novak) in trije predstavniki staršev (Marina Strajn, Valerija Boršić, Fredi Ferčec)

Potem ko je prejšnji teden Svet zavoda za novo ravnateljico OŠ Rogatec potrdil Alenko Virant, so danes po naših informacijah iz Sveta zavoda odstopile vse predstavnice VIZ OŠ Rogatec. Kot razlog za kolektivni odstop so navedeni pritiski, ki zadnje obdobje spremljajo delo sveta zavoda. Ta se je namreč s tesno večino 6:5 na tajnem glasovanju odločil, da Viljemu Prevolšku ne dodeli še petega mandata na ravnateljskem stolčku OŠ Rogatec.

Postopki okoli imenovanja nove ravnateljice pa naj bi se klub odstopom nemoteno nadaljevali in do večjih zamud ne bi smelo priti. Nad procesom sicer bdi odvetnica Nataša Pirc Musar, ki so jo v ta namen najeli predstavniki občine v Svetu zavoda. V naslednjih treh tednih mora svoje mnenje glede izbora kandidatke podati še Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, ki pa za Svet zavoda ni zavezujoče.

Svet zavoda bo tako lahko po pridobljenem mnenju ministrstva sklical sejo in imenoval predlagano kandidatko za ravnateljico. O tem namreč odloča večina, ki pa jo Svet zavoda, kljub odstopu petih članic, še veno ima. Nova ravnateljica OŠ Rogatec naj bi mandat pričela 18. septembra.

B. S.