Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dirka po Sloveniji 2019: 1. etapa bo imela cilj v Rogaški Slatini (foto, video)


19. junija se s startom v Ljubljani pričenja 26. izvedba dirke po Sloveniji. Za Kozjansko bo najbolj zanimiva prav prva etapa, ki bo zadnji del vodila po naših cestah. Zaključila se bo v Rogaški Slatini.

Udeležili smo se predstavitve prve etape, ki je potekala v Aninem dvoru v Rogaški Slatini. Lepo število predstavnikov sedme sile je med drugim s strani tamkajšnjega župana mag. Branka Kidriča izvedela, zakaj je za občino in področje pomembno, da je cilj etape ravno tam. Kot je še povedal, je prireditev pomembna za promocijo kolesarske infrastrukture v občini. V preteklih letih so poskrbeli za 35 kilometrov kolesarskih stez, kar vpliva na število prihajajočih rekreativcev.

Trasa 1. etape dirke Po Sloveniji, pokal za zmagovalca, utrinek iz predstavitve

Slovenska pentlja bo vodil skozi Šentjur, Planino pri Sevnici, Lesično, Podčetrtek in nato ob bodočem Vonarskem jezeru v Rogaško Slatino. Pri tem bo oplazila tudi občino Šmarje pri Jelšah. Župan Matija Čakš je namignil, da bo lepo presenečenje pripravilo okoli 1000 otrok šmarske šole s podružnicami.

Letošnja etapa težja kot lani

Organizacijski direktor dirke Bogdan Fink pravi, da bo del etape, ki poteka po Kozjanskem, težji kot lani. Kljub temu pa lahko, če ne bo presenečenj, pričakujemo sprint glavnine.

Celotne dirke se bo udeležilo 19 ekip iz štirih kontinentov, 3 tudi slovenske. Pesti bomo med drugimi lahko stiskali za naša Jana Polanca ter mladega asa Tadeja Pogačarja, med tujimi pa za Pascala Ackermanna. Celotna finančna konstrukcija prireditve bo težka €1.1 milijona.

Dirka Po Sloveniji in Kozjansko tudi na Eurosportu

Direktorica Slovenske turistične organizacije mag. Maja Pak nam je zaupala, da so za prenose na športnem programu Eurosport letos namenili €240.000. Na tem programu bomo lahko vsako etapo spremljali dve uri, torej skupaj kar 10 ur. Prenos bo potekal v 120 državah širom sveta. Dirka bo potekala pod sloganom “fight for green” (borimo se za zeleno) in je del promocije Slovenije kot zelene dežele.

Mag. Branko Kidrič o tem, zakaj je pomembno imeti cilj v Rogaški Slatini:

Verjamem, da se bomo ob cestah zbrali v ogromnem številu ter navdušeno spodbujali vse šampione cestnih koles. Kdaj in kje, pa kliknite tukaj!

POGLEJTE TUDI: Dirka po Sloveniji tudi letos skozi območje Kozjansko-Obsoteljskega (časovnica dirke in 3D predstavitev trase)

Dejan Cvetanoski