Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kolesarska dirka po Sloveniji: zadnja etapa od Rogaške Slatine do Novega mesta (foto)


Danes je potekala še zadnja, četrta etapa kolesarske dirke Po Sloveniji od Rogaške Slatine do Novega mesta. 

Zmagovalec dirke Po Sloveniji Rafal Majka
Zmagovalec dirke Po Sloveniji Rafal Majka

Pred 11. dopoldne se je množica ljudi zbrala na Zdraviliškem trgu v Rogaški Slatini, kjer so se kolesarji pripravljali na zadnjo etapo kolesarske dirke Po Sloveniji. Pred začetkom so se tekmovalci tudi vpisali na tablo, hkrati pa so lahko obiskovalci spoznali najboljše kolesarje in posamezne ekipe.

Ob štartnem poku so se kolesarji podali na začrtano traso od Rogaške Slatine, mimo Šmarja pri Jelšah, Šentjurja, Celja, Laškega, Rimskih Toplic in Radeč vse do Novega mesta.

dirka-po-sloveniji

V Šentjurju so se zapeljali skozi vodni špalir …

 Na Glavni trg v Novem mestu je prvi prispel Irec Sam Bennet, zmaga v skupnem seštevku pa je šla v roke Poljaka Rafala Majke. Na drugo mesto se je v četrti etapi dirke Po Sloveniji povzpel Britanec Mark Cavendish, tretji pa je bil Italijan Sonny Colbrelli.

Bennet je sicer slavil že drugo zmago na letošnji dirki, kar pa vseeno ni bilo dovolj za prevzem vodstva v skupnem seštevku. Bennet in Majka sta sicer člana nemške ekipe Bora Hansgrohe, ki je v štirih etapah dirke Po Sloveniji osvojila tri zmage.

 Najboljši Slovenec je bil Luka Mezgec, ki je zasedel sedmo mesto, 18-letni Tadej Pogačar iz Komende pa je domov odšel z osvojeno belo majico za najboljšega mladega kolesarja.

Za nami je torej teden, ko je vsa Slovenija dihala za nadebudne kolesarje, ki so jih navijači brezkompromisno spremljali na vseh relacijah. Pogumne športnike smo na štartu v Rogaški Slatini ujeli tudi mi in nekaj utrinkov z zadnje, četrte etape kolesarske dirke Po Sloveniji ujeli v objektiv. Vabljeni k ogledu fotogalerije.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”685″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

pohod-boc2